Volvo S60: Volvo S60 en tikken bij remmen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 170pk

Goh daar ben ik weer... pfff beetje moe van de Volvo. ff in het kort: Begonnen met schrapend geluid links voor, garage..aandrijfas los, afstandringetjes ertussen gedaan... toen uiteraard gashuisklep, electronisch gemaakt... toen trillen en links afwijken, garage... uitlijnen en kromme remschijf links. Blijft tikken links...garage nieuwe voorbanden (oude bleken gecuped), nw remslangen en weet ik vel wat.
Nu terug na apk en nieuwe uitlaat... TIKKEn zijn er nog, ik had het idee dat het begon donderdag met piepen bij remmen, 1 dag verder wordt het dus erger.. tikken bij beginnen met remmen, maar rechts nu????
Wie komt er met een scherp antwoord?? Garage staat me aan te kijken..van daar heb je weer een dame die allerlei geluidjes hoort en tja auto heeft 2t gelopen, dus ja mevrouwtje dan hoor je weleens geluiden... maar ik kom niet uit een ei hahaha... ben straks wel 3000 e lichter met die reparaties en niks opgeschoten!

nicky70

Geplaatst door nicky70 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (10) PRO, 14 jaar geleden

het lijkt mij daar het begint met tikken bij het remmen en ik neem aan dat als er geremd wordt hij niet meer tikt dus dat je maar een tik hoort en als dat zo is dan is het de ruimte tussen blok en blokhouder.
dan zou het kunnen dat dat uitgesleten is.
probeer dan eerst de randen dus het ijzer van de blokken met koppervet in tesmeren op die plaatsen waar hij in contact komt met de houder.
als dat helpt weet je wat het is.
helpt het niet dan is het wat anders.
is het bij remmen constand tikken dan durf ik je geen idee van het probleem tegeven om dat dat zo niet vast testellen is.
en of je uit een ei komt ja dat betwijvel ik of je moet famili van de ducken zijn.

groetjes jan.

ronny530 (0), 14 jaar geleden

Lijkt mij vastzittende remklauwen, als de boel niet goed gangbaar is kun je problemen krijgen. Wacht even af tot de vorst periode voorbij is want pekel en ander straatvuil kunnen een oorzaak zijn.

Groet Ronald.

ronny530 (0), 14 jaar geleden

Maar als er met het remgedrag van de volvo niets mis is dan zou ik het toch even aankijken.

Ronald.

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo,

Na al die vervangingen etc ben ik niet meer terug geweest naar de garage, weten het daar ook gewoonweg niet. Nu zijn de tikken gewoon gebleven en als je hard de radio aanzet, hoor je het niet. Maar al een tijd komt de auto soort omhoog. Dus even uitleg: als we voor de deur geparkeerd staan, en wanneer je hem in D zet, lijkt het of de linkervoorkant/linkervoorwiel omhoog komt en merk je ook als we dan wegrijden. Verder merk je niks. Wel rijdt de auto minder wanneer je onder de 90 rijdt (gekomen na vervanging gashuisklep).
Vandaag zijn de tikken best hevig, nu valt mij het op dat ik al eens eerder heb gedacht dat het erger wordt wanneer de benzinetank leeg is.. Zou dat er mee te maken hebben?

Ik zou zo blij zijn als iemand met de oplossing zou komen :-( want ik vind het een geweldige auto!



Post verplaatst door moderator.

Volvo-Specialist (0) PRO, 13 jaar geleden

@ nicky70
ALLE bouten van de voorwielophanging GOED na laten trekken, OOk de bouten van het subframe maar VOORAL de achterste bouten van de draagarmen !!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.