Volvo S60: volvo S60 T5 geen achteruitversnelling meer

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: B 5234T3

Alle versnellingen (vooruit) werken perfect alleen de achteruit kan niet (meer) genomen worden, ook niet rechtstreeks aan de bak.Probleem is van de ene op de andere dag ontstaan zonder enige aanleiding of geluid uit de bak. Bak uit wagen gedemonteerd en bak apart geopend (gaat trouwens zeer gemakkelijk te openen)
Van de achteruitversnelling is het naaldlager tussen as en naaf-achteruitversnellingstandwiel compleet kapot (plastiek lagerkooi is weggeslagen en het plastiek materiaal heeft zich tussen de naaf-synchromesch van de achteruit gezet zodat de vertandingen van synchro en tandwiel net niet meer in elkaars verlengde liggen en er dus niet geschakeld kan worden) Echter volvo levert niets apart voor deze bak enkel een ruisysteem ( ca. 1750 euro ex BTW). Navraag bij diverse firma's hier in Belgie leren dat blijkbaar niemand iets kan leveren voor zulk een bak.
Gezien het banale defect eraan lijkt mij een ruilbak een meer dan overdreven kost en mijn vraag is dan ook weet iemand wie de fabrikant is van deze typen versnellingsbakken ( M 56 LK) en wie levert er onderdelen voor?
Dank u

erwin 328

Geplaatst door erwin 328 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S60? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

renevw9600 (0), 16 jaar geleden

ik heb wel wat anders voor je en dat is een wisselbak van een S60 T5 van 2001 met 3000 km gereden km.
deze bak komt uit een schadeauto , en het enige wat er mee is,is dat door de aanrijding de bevestiging van de startmotor is afgebroken (het oortje)
oplossing is of het oortje (zit er bij) er aan te lassen of de onderdelen gebruiken voor jouw bak.
bij intresse moet je me dat maar even laten weten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S60 of stel zelf een nieuwe vraag.