Volvo S70: Volvo S70 2.4 europa Stuurpomp joelt tijdens rijden en sturen?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 10v

Hallo,
Ik ben net troste eigenaar van een Volvo S70 2.4 10v uit 1999. Sinds de koop van deze auto loop ik tegen allerlei problemen op. Deze auto heeft 250d km op de klok staan, wat voor een volvo geen enkel probleem is.
Maar na controle bij de airco boer blijkt dat mijn verdamper van de airco lek is. Ik terug naar de dealer, die mij vertelde dat deze auto technisch perfect zou zijn. Heb ik gezegd dat dit geen zaken waren, omdat de climate control niet werkte en dat mijn stuurpomp waarschijnlijk lawaai maakte.Terwijl hij zei dat de volvo technisch goed zou zijn. Kosten voor een nieuwe stuurpomp 412 euro ex btw en voor de verdamper die dus lek is incl montage 950 incl BTW.Vind het nogal veel hoor... Nogal een tegenvaller. De stuurpomp is in April dit jaar vervangen, maar volgens mij maakt hij alweer lawaai. Heb dit probleem ook bij mijn 850 gehad. Ik ben er eigenlijk alweer goed zat van zo.... Weet iemand ook of er garantie op zo'n ruilpomp zit ? Heeft een van jullie een andere idee hoe ik dit probleem met die stuurpomp kan oplossen of kan het ook iets anders zijn aangezien deze een paar maand geleden al is vervangen.

Alvast bedankt
Alexander

Lexi#172

Geplaatst door Lexi#172 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo S70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Wolffie (0), 13 jaar geleden

heb je al onder de motorkap gekeken naar het niveau van de stuurolie (power steering fluid) ( Deze zit naast de vulopening voor de koelvloeistof.) Als deze te laag is is kan die ook zo lekker knarssen!!! als je het stuur maximaal draait.

wheelerdealer.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Als je stuurpomp al vervangen is zal het stuurhuis haast wel lek moeten zijn. Check even de stuurhuishoesen of ze nat zijn klemmetje eraf en kijken of er olie uit komt.

Lexi#172 (0), 13 jaar geleden

Heb het niveau ff gecontroleerd en deze is ook goed op peil. Dus lek is hij ook niet.. Wel raar allemaal. Maar als ik de auto op toeren hou waarbij het geluid erger wordt, en ik aan het stuur draai dan joelt de stuurpomp mee met het sturen. Het geluid veranderd direct zeg maar.
Wat mij wel is opgevallen is, dat als ik de auto morgens start er geen lawaai is. Totdat de auto wat op temperatuur komt, dan begint het lawaai ook..
Je zou haast denken dat het de stuurpomp is....
Alsof de olie gewoon te dun wordt door het warmrijden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S70 of stel zelf een nieuwe vraag.