Volvo V40: Volvo V40 1997 start af en toe niet

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,

Mijn V40 uit 1997 start af en toe niet. Hij had dit al een tijdje, zo eens in de drie maanden. Dan wilde hij niet aanslaan (starmotor deed gewoon prima zijn werk). Als je hem dan een minuut of 10 met rust liet was het starten en lopen.

Nu heeft hij er veel vaker last van. Een paar keer in de week, en hij wil echt niet meer aanslaan. Met een klein duwtje (ik kan het alleen af) slaat hij direct aan.

Ben ermee bij de Volvo dealer geweest en die zei niet te weten waar het aan zou kunnen liggen en zolang hij het gewoon doet kan hij ook niet controleren waardoor het veroorzaakt wordt!? Raar verhaal, maar goed vandaar dat ik hier maar eens een poging waag.

Groeten,
Dennis

dvrolijk

Geplaatst door dvrolijk (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Als hij niet wil aanslaan is het interessant om te weten wat het accu-voltage is tijdens starten.

Begin eens met het voltage te meten. Na een nacht stilstaan met contact uit en daarna tijdens starten - ook als hij wel aanslaat.
Onbelast onder de 12 volt is een teken dat de accu slecht wordt.
Je zit in de gevarenzone als het voltage onder de 10 volt komt tijdens starten. Startmotor kan dan te veel stroom trekken of de accu wordt slecht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.