Volvo V50: Volvo V50 1.6d turboproblemen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6d 110pk

Sinds kort heeft mijn turbo het begeven. Had een half uurtje op de snelweg doorgereden aan 160km/h en toen ik thuis de straat in draaide merkte ik dat de motor geen vermogen meer had. Ik trapte het pedaal in en er gebeurde nauwelijks iets meer, de motor produceerde evenwel geen extra verdachte geluiden. 's Morgens wil ik vertrekken en merk ik dat de turbo rammelt. Vandaag haalde ik de turbo er uit en na het demonteren van de turbo merkte ik dat er natuurlijk ontzettend veel speling op de turbine-as zit en de schoepen waren heel weg gevreten. Ben nu begonnen met de olie af te laten, oliefilter is vervangen, carterpan er onder uit om proper te maken enz. Bij het nalopen van de olieleidingen merkte ik dat de drukleiding van de motorolie richting de turbo erg los zat, zowel de koppeling aan de turbo zit los als de koppeling aan het blok. Is dit normaal? Een kennis van me die onderhoud van boten doet adviseerde me om gewoon de olie af te laten en het blok te vullen met stookolie. De motor enkele minuten laten lopen op de stookolie en dan de olie aflaten en vervangen door motorolie. Dit om het blok te spoelen van metaaldeeltjes afkomstig van de turbo omdat het nogal onbegonnen werk is om heel het blok uit elkaar te draaien om zo alles van binnenuit zuiver te maken. Wat is jullie mening?

alvast bedankt!
gr jules

julesb

Geplaatst door julesb (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1660) PRO, 11 jaar geleden

Om te beginnen denk ik dat je iets aan het doen bent , wat niet klopt cq niet nodig is ?
Als een turbinewiel opgevreten wordt , dan komen deze deeltjes niet in je motorolie , maar in je intercooler en je motor.
Dus alles na de turbo dient gereinigd te worden.
Dus motor spoelen ????????
Drukleiding hoort vast te zitten , op de eventuele flex. delen na natuurlijk.

primera p11 (0), 11 jaar geleden

Dit is toch de de beruchte 1.6hdi van peugeot die hierin ligt.
Is een werkvolgorde voor om de turbo en de intercooler te vervangen,gebruik de zoekfunctie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.