Volvo V50: Volvo V50 Airco

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Net terug van de garage blijkt dat de condensor gesprongen is en alles licht groen is uitgeslagen, kosten om te laten maken 1000 euro.
Kan ook nog zijn dat de condensor kapot is kosten om te laten maken 500 euro.
1 Oktober 2010 is de airco helemaal nagekeken en toen ook al gerepareerd omdat er een lek zat.
Dit was toen nog garantie.
7 Maanden later alles kapot.
Dit zijn de kosten bij de garage. Kan je deze onderdelen uit een sloop auto halen, is maar een idee.
Ik hoor graag jullie mening, alvast bedankt.

Marietje362

Geplaatst door Marietje362 , lid sinds 10 jaar geleden

2 Reacties

Marietje362, 10 jaar geleden

Sorry bedoel compressor

TheoStek PRO, 10 jaar geleden

Niets van de sloop halen, je weet namelijk nooit 100% zeker dat je een degelijk werkend onderdeel hebt.

Je zegt dat de airco in oktober 2010 is gerepareerd omdat er een lek in zat, mijn vraag ? is toen ook de accumulator (filter/droger) vervangen en hoe lang heb je door gereden met een syteem dat lek was.
Even snel uit gelegd wat de gevolgen zijn van een lek.
In het systeem circuleert koudemiddel en olie mee om onderdelen, O-ringen, compressor e.d. te smeren, tevens wordt de compressor gekoeld door de olie.
Dus hoe minder koudemiddel, des te slechter wordt de koel capacitieit, smering en koeling van de compressor, totdat de lagedrukbeveiling optreedt waardoor het systeem wordt uitgeschakeld.
Dit kan al kwalijke gevolgen hebben voor de compressor omdat die inwendig schade oploopt, tevens dient bij een lek ALTIJD de accumulator vervangen te worden ! ze zitten er niet voor niets en hebben de functie om vocht op te slaan, als deze verzadigd is van vocht circuleert het vocht mee in het systeem en zal gaan bevriezen, wat een verstopping veroorzaakt in het systeem.

Na 7 maanden alles kapot ? Daar mag je dus al 4 maanden van aftrekken, omdat AC systemen niet werken beneden een temp van 5 °C, te bedenken dat november t/m februari koud genoeg is geweest.
Een compressor loopt niet zo maar vast dit is altijd te wijten aan een oorzaak, als bijvoorbeeld de accumulator niet vervangen is, dan is dat vragen om problemen en het risico te groot om te laten zitten.
Vocht is de grootste vijand voor het systeem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.