Volvo V50: Volvo V50 antiskid gaspedaalsensor

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,6

Onlangs "voor ons nieuwe" Volvo V50 gekocht bwj 2009. Heeft vaker bij de garage dan thuis gestaan. 1e melding na 1 dag motor service vereist en anti skid, en rijdend naar de garage reed de auto niet harder dan 20km/u.
Turbo stang? vervangen. Na 1 dag weer service vereist, gaspedaalsensor vervangen. wederom ..... software communiceert wellicht niet goed met elkaar, upgrade van software. Weer...... wellicht stekkertjes, bedrading geen goed contact (bij vorige eigenaar een bepaald filter vernieuwd en daardoor zou in de buurt van die gaspedaalsensor een draadje beschadigt kunnen zijn) Daar is zeer moeilijk bij te komen, of het dashboard moet er helemaal uit, dus zo goed mogelijk "gerommeld".
Helaas nog niet goed .... Anti skid met inhouden motor!! Ik merk dat het inderdaad altijd wel iets met het gas "pedaal" te maken heeft. Als ik een keer denk even pittig op te trekken, als het gaspedaal terugkomt na uit doen van cruise controll, soms weigert start/stop.... etc. laatste keer verdween de melding na 2x opnieuw starten van de auto niet, zoals er de voorgaande keren wel gebeurde. Maar na een derde keer starten en het gaspedal flink in en op laten komen was de melding weg en heb ik daarna gewoon weer 100 km kunnen rijden zonder melding?!
Mijn garage is zeer coulant en welwillend en probeert stapje voor stapje het euvel te vinden. Maar ik maak me zorgen ,kan het geld maar 1x uitgeven! en ben bang dat het een gebed zonder einde is. De Vida computer blijft maar gaspedaalsensor en omgeving aangeven?! WIE O WIE heeft dit ook eens bij de hand gehad en weet wat daarvoor de oplossing was?is!

Tanjan

Geplaatst door Tanjan (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

V50D (0), 12 jaar geleden

De interieurfilter zit achter het gaspedaal - zeer snugger van Volvo !
Gaspedaal moet los om dat te vervangen.
Dit is echter volstrekt normaal onderhoud - elke 20.000 km !
Waarom krijg ik hierbij het idee dat men je wil afschepen ...

Stel je garage voor dat ze dit oplossen, of de verkoop ontbinden / deze probleembak inruilen voor een andere auto .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.