Volvo V50: Volvo v50 oververhit

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6D

Afgelopen dagen reed ik met mijn V50 met caravan op de Duitse autobahn. Op een gegeven moment liep de temperatuur in het rood. Tot 2 keer toe. Uiteindelijk ben ik gestopt op de vluchtstrook voor een baustelle. Ik ben daarna afgesleept naar de dichtstbijzijnde camping met het verzoek de volgende dag bij een Volvo dealer na te laten kijken. De Volvo dealer heeft de volgende dag de auto uitgelezen en geen fouten geconstateerd. Hij vertelde dat dit wel eens vaker voorkomt zeker met de extreem hoge buitentemperatuur van 35 graden en hoger. De Volvo dealer adviseerde een grotere ventilator in te laten bouwen met meer koelcapaciteit. Wij zijn de dag erna verder gereden zonder airco aan. Zodra ik de airco aanzette schoot de temperatuur weer omhoog. Zonder airco rijden kan maar is niet fijn bij 35 graden.Dan maar met ramen open. Dat was nog enigszins te doen. Zijn deze problemen bekend bij iemand en heeft ervaring met het uitwisselen van de ventilator met meer koelcapaciteit? Of heeft een andere oplossing?

Leo21

Geplaatst door Leo21 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V50? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

thorpe (0) PRO, 8 jaar geleden

Terugschakelen op toeren rijden . het klimmen in een te hoge versnelling is vaak de oorzaak .1,6 motor met caravan en alle belading houdt niet over , dus ook een lange oplopende weg op tijd terug , als je niet veel bergervaring hebt is dit een must om te weten

Leo21 (0), 8 jaar geleden

Hoi Thorpe,

We klommen niet en het trekken zelf deed de auto prima in zijn 4e versnelling. Als ik ga klimmen weet ik ook wel dat je naar zijn 3 of zelfs naar zijn 2 moet terugschakelen. Mijn vermoeden is dat ook de extreme warmte een rol heeft gespeeld. 38 graden en de airco voluit. Als je dan het volle vermogen van de auto vraagt kan het fout gaan. Het rijden vervolgens zonder airco heeft geen problemen meer gegeven. Heeft het plaatsen van een grotere koel fan zin? Dat is het verhaal waar de Volvo dealer mee kwam. Toen wij de v 50 verkochten en de klant gaf aan dat hij er een caravan mee ging trekken, gaven wij het advies om er een grotere koel fan in te laten zetten. Let wel ik heb het over een Duitse Volvo dealer.

thorpe (0) PRO, 8 jaar geleden

Het advies van de Duitse Volvo dealer opvolgen . er volgen nog wel meer van die broeierige dagen . nog geluk dat je koppakking niet door de uitlaat aan de horizon verdwenen is

vrg Thorpe

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V50 of stel zelf een nieuwe vraag.