Volvo V70: Volvo v70 ABS

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.5 20v

Ik heb problemen met de remmen van mijn v70
Soms remt de wagen goed en dan weer niet Het rempedaal is dan keihard en de wagen remt niet vervolgens schiet het pedaal naar beneden en gaat de wagen alle kanten op Ook trilt het pedaal regelmatig (abs) al bij lichte druk op het pedaal Er branden geen lampjes en bij uitlezen (volvo dealer) waren er geen foutcodes Ik heb rondom nieuwe schijven en blokken en de remklauwen zijn goed gangbaar
Vandaag heb ik de hoofdzekering (50A) van de abs eruit getrokken Tot nu toe lijken er geen problemen te zijn met remmen (behalve dat de abs niet werkt maar dat is uiteraard logisch)
Ik ben dus al een stuk verder Het probleem is vrijwel zeker de abs werking Maar waar moet ik dit nu in zoeken ?
Toch de module ? Maar waarom brand er dan geen lampje op mn dashbord ? Of een defecte abs ring of sensor ?
Normaal gesproken kom ik er wel uit maar het is nu echt even een raadsel voor me

dabili

Geplaatst door dabili (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Berserk (0), 9 jaar geleden

Heb je het al met een andere (leen) module geprobeerd?
Ik kwam laatst iets tegen dat die modules soms slechte (soldeer) contacten krijgen met allerlij gevolgen vandien.

dabili (0), 9 jaar geleden

Klopt dat had ik hier op problemcar ook al gelezen Schijnt inderdaad veel voor te komen maar in al de gevallen (voor zover ik gelezen heb) brande het ABS lampje Dit is bij mij niet het geval abs lampje werkt zoals het hoort en geeft dus geen storing aan Ik rijd nu overigens nog steeds zonder abs zekering en het probleem heeft zich niet meer voorgedaan Het is dus absoluut zeker dat het probleem met de abs te maken heeft

ron001 (0), 9 jaar geleden

Zoals boven opgemerkt, slechte soldeerverbinding. De ecu van het abs voert bij inschakelen een zelftest uit en meld dit door. Indien oke geen abs waarschuwing, echter is dit geen garantie voor de werking. Er kan inderdaad een zgn koude las of meerdere aanwezig zijn in bijvoorbeeld aansturing magneetventielen in het hydrolische deel, of aannsturing E pomp abs. Via diag is moet het mogelijk zijn om deze functies te testen. Wellicht iets om te laten doen bij de dealer.
Suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.