Volvo S40 1997: wagen valt uit

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Hi,

Wij kochten twee maanden geleden een tweedehandse volvo s40 bij een garage, maar zijn daarbij een beetje opgelicht.

Na een week wou de auto plots niet meer starten. Wagen laten takelen naar een volvo garage in de buurt (niet waar we de wagen gekocht hadden). Zij dachten vrij snel het probleem opgelost te hebben en belde dat we de wagen mochten komen ophalen. Betaald, sleutels gekregen en... hij startte niet!
Uiteindelijk heeft de wagen een maand in de garage gestaan. De ene dag startte hij, de andere weer niet meer. Ze hebben hem helemaal uitgelezen, daar kwam niets uit. Uiteindelijk zeiden ze ons dat, wanneer hij stil valt, we de computer (geen idee hoe dit eigenlijk juist noemt?) via de passagiersstoel kunnen bereiken, die er even moeten uitnemen, terug insteken, en de wagen doet het weer. Dit hebben we twee weken om de 6 dagen ongeveer gedaan en werkte inderdaad.

Maar sinds een paar dagen valt de wagen ook geregeld tijdens het rijden uit. Op een rechte baan aan 70km/uur, bij het stoppen aan een licht, ... op eender welk moment en onverklaarbaar. Soms om de twee dagen, soms al weer na een kwartier.
De computer even losmaken, een minuutje wachten en hem terugsteken werkt dan wel. Uiteraard geen blijvende oplossing. De garage gaf aan dat deze computers niet meer besteld kunnen worden, maar hebben er nog 1 liggen en willen deze voor 350 euro steken.

Nu mijn vraag, gaat een nieuwe computer het probleem effectief oplossen? Anders natuurlijk zonde van het geld, en we hebben er best al wat ingestoken...

Groetjes

EmSim

Geplaatst door EmSim , lid sinds 1 maand geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 maand geleden

Die garantie kan niemand je geven alleen diegene die zegt dat het de oorzaak is , afspreken no cure no pay.

Highway PRO, 1 maand geleden

als hij afslaat voel eens aan de massa kabel bij de accu. waar de kabel aan de klem geknepen is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo S40 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.