Volvo V70: Waterpomp

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: D5252T

Wij hebben twee tdi motoren gehad waarvan de waterpompen zijn gaan lekken en daarna kapotgelopen. Garantieclaims zijn afgewezen, volgens de fabrikant ( Hepu) omdat de vloeistof vervuild was. Na deze gebeurtenissen zijn we alle door ons gemonteerde pompen( ook op D5 motoren gaan controleren. Hierbij vonden we nog een aantal die begonnen te lekken. De koelvloeistof hebben we nu ook bewaard en deze was glashelder. We hebben diverse merken pompen gemonteerd en alleen de pompen van het merk HEPU lekten. . De kapotgelopen pompen waren bij distributievervanging preventief vervangen. De oude pompen lekten niet. Er is na vervanging nieuwe koelvloeistof ( Eurol XL) toegevoegd. Eerst werd gezegd dat vekeerde koelvloeistof de oorzaak was. Vraag is , zijn er meer mensen die met dit merk pomp ( Hepu) problemen hebben. Volgens de leverancier zijn wij de enige gebruiker met deze problemen en ligt de oorzaak bij ons gezocht. Wij hebben zelf ook wat onderzoek gedaan en hebben vastgesteld dat een Hepu pomp in ieder een onbeschermd lager gebruiken terwiijl een dealerpomp nog een extra keerring op het lager hebben.
[url=http://postimg.org/image/cyjcg9ep5/][img]http://s4.postimg.org/cyjcg9ep5/IMG_0742...[/img][/url]

[url=http://postimg.org/image/4ub8bisa1/][img]http://s4.postimg.org/4ub8bisa1/IMG_0743...[/img][/url]

[url=http://postimg.org/image/a702png6h/][img]http://s4.postimg.org/a702png6h/IMG_0744...[/img][/url]

Ger58

Geplaatst door Ger58 (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik neem aan dat je garantie geclaimd hebt bij HEPU. ? Je hebt wel een ijzersterk verhaal, met bijhorende foto´s. Is Hepu wellicht hetzelfde als QH?
Kun je ook zeggen hoeveel km´s die vervangen pompen hebben gedraaid?

Hans4040 (300) PRO, 10 jaar geleden

Lezen Ralf.....Garantieclaims zijn afgewezen.
En wat wil je met de kilometers?

Michielrc7825 (0) PRO, 10 jaar geleden

hoi,
heb je je koelvloeistof ook laten controleren op ph waardes en dergelijke?
een tijdje terug met mijn leverancier een discussie gehad over de goedkoper aangeboden koelvloeistoffen bij diverse partijen.
Hij kwam toen ook met een dergelijk verhaal over waterpomp problemen door invreten, bij controle bleek daar de koelvloeistof (mede)oorzaak.
wat me bijstaat is dat dat ook volvo's waren.
mvg michiel

Ralf_Jensen (0) PRO, 10 jaar geleden

[quote=Hans4040]Lezen Ralf.....Garantieclaims zijn afgewezen.
En wat wil je met de kilometers?[/quote]
Heb ik gelezen; mijn vraag is (was) of de garantie aanvraag is gedaan bij Hepu? ( En niet bij volvo) Met de km´s wil ik niets, ben alleen benieuwd hoeveel deze nieuw gemonteerde waterpompen hebben meegedraaid.

Excuus voor als je mijn reactie niet hebt begrepen.

Ger58 (0) PRO, 10 jaar geleden

Reactie op de voorlaatste vraag: Dat verhaal over PH kregen wij ook te horen. Volvo gebruikt naar zeggen G 11. Dit betroft echter een VW motor. Bovendien wordt G 11 zo weinig meer toegepast ( Valvoline stopte met de produktie) dat als je pomp dat tegenwoordig nodig is je dat lijkt mij wel speciaal moet vermelden. Vooral als je universele fabrikant bent. Claims zijn echter afgewezen op vervuiling. Waarmee wordt niet vermeld. Vreemd is dan weer dat de vervangen pomp niet lekte en de meeste koelvloeistof ververst is. Daarnaa loopt de pomp binnen 40.0000 km kapot. Verwijt is nu dat we het systeem niet gespoeld hebben. Ja monteurs zijn dom volk. Als de koelvloeistof er normaal uitziet spoelt volgens mij niemand. De beste stuurlui zitten bij de groothandel en fabrikant. Op de foto nog even de koelvloeistof uit een andere auto waar we op tijd bij waren. Bij deze auto kwam er al behoorlijk veel koelvloeistof langs de keerring. Goed te zien is hoe"vervuild"de vloeistof is. Deze pomp willen we zelf laten onderzoeken alleen weet ik nog niet waar dat kan.
[url=http://postimg.org/image/5clv8mmz5/][img]http://s8.postimg.org/5clv8mmz5/IMG_0752...[/img][/url]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.