Volvo V70: weinig trekkracht

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDI

Ik heb het volgende probleem. Al sinds een jaar gaat af entoe het lamdalampje branden. Computer laten uitlezen, echter geen storing. Garage zegt gewoon doorrijden. Sinds een paar week heeft de auto af en toe het probleem dat er geen trekkracht aanwezig is tijdens het acceleren en dan plotseling wel weer trekkracht heeft. wederom de computer laten uitlezen (al twee maal) en weer geen storing.
Zelf de EGR klep gereinigd aangezien mij werd verteld dat deze wel eens voor dit probleem kan zorgen. Geen resultaat. Slangen gecontroleerd, geen lekkages.
Bij het ontkoppelen van de luchtmassameter blijkt wel dat de auto aanzienlijk minder roet. LMM stuk?? Heb inmiddels een nieuwe besteld, maar of deze het euvel veroorzaakt weet ik niet. Tot op vandaag heeft geen enkele volvo gagage mij een antwoord/diagnose kunnen geven. Wie weet wat dit probleem veroorzaakt.
Want om nu stap voor stap maar op de gok alles te vervangen wordt een beetje prijzig.

kola

Geplaatst door kola (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Volvo-Specialist (0) PRO, 17 jaar geleden

De LMM is de grootste verdachte.

Ik heb ook wel eens meegemaakt dat het vacuumslangetje van de EGR bijna dicht(geknepen/gezogen) zat en als je dan gas gaf duurde het enkele seconden voordat hij begon te trekken (de EGR bleef dan nog even open staan).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.