Volvo V70: Wil in warme omstandigheden niet wegrijden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: B5244s2

Ik heb dit probleem al eens eerder aan de orde gesteld maar toen was er geen oplossing, en mijn garage (merkgebonden niet-dealer) weet het vooralsnog ook niet. Uitlezen levert niks op. De auto, een automaat, heeft 158.000 kms gelopen. Ik heb hem al jaren.
Bij warm weer, zoals vandaag, als de auto langere tijd in de zon heeft gestaan maar de motor niet op temperatuur is (zeg maar koud), start de motor uitstekend (verder nooit enig startprobleem), maar reageert niet op indrukken gaspedaal - hij wil niet wegrijden. De motor slaat ook niet af. Dat duurt 1 à 2 minuten en dan werkt alles weer normaal. Net of je met een koude auto van vroeger wilt wegrijden zonder gebruik te maken van de choke.
De temperatuursensor is al vervangen, evenals de electronische gasklep.
Weet iemand nog iets?

Tadorna

Geplaatst door Tadorna (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

fordmannetje (0) PRO, 9 jaar geleden

wat is de brandstofdruk koud en warm?

Tadorna (0), 9 jaar geleden

Dank voor het antwoord. Kan dat zelf niet meten, maar bij de garage dachten ze aan het terugslagklepje dat de brandstofdruk op peil moet houden. Begrijp dan niet waarom dat alleen bij hoge luchttemperaturen en lage motortemperatuur zo werkt. En ook niet altijd, vandaag niet. Laat hier wel weten als er een oplossing is. Auto rijdt verder voortreffelijk.

Highway (150) PRO, 9 jaar geleden

Zet de auto eens bij een garage neer en laat daar eens naar de data kijken. Natuurlijk als het probleem zich voordoet. Als je gas geeft kun je zien of het gaspedaal van stand (signaal wordt anders) veranderd en ook of de gasklep veranderd.

Tadorna (0), 9 jaar geleden

Bedankt voor de reactie. Zal ik doen maar moeilijkheid is dat het probleem zich alleen voordoet bij koude motor in hete zon. En dan niet eens altijd. En dan maar een paar minuten. Gasklep is met 150.000 kms vervangen (dacht dat het daaraan lag, verre reis door Oost-Europa) en werkt m.i. probleemloos.

Tadorna (0), 9 jaar geleden

Druk brandstofpomp laten nameten. Weet de getallen niet uit mijn hoofd maar volgens garage warm & koud vokomen normaal. Ook gasklep (nieuw, gereviseerd) werkt naar behoren. Temperatuursensor doet niet raar. Lek terugslagklepje leek ze zelf onwaarschijnlijk, want dan moest-ie het altijd (niet) doen. Ze denken nog en ik heb in de afgelopen 2 weken, ondanks het mooie weer en de auto met opzet in de zon achtergelaten, geen problemen ondervonden. Piep hier wel weer als het terugkomt.

Highway (150) PRO, 9 jaar geleden

Hebben ze ook naar de signalen gekeken van het pedaal zelf? Ik bedoel als je het probleem hebt, zou je moeten kijken of de computer ontvangt dat het gaspedaal ingedrukt is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.