Volvo : wil koud niet in zijn versnelling. [handgeschakeld]

hij wil koud niet in zijn versnelling en als de motor even heeft gelopen dan gaat hij er wel in warm geen problemen,nou heb ik gehoord dat je de prise as moet smeren en dat dan het probleem verholpen is heeft iemand hier ervaring mee en is er een mogelijkheid om de prise as te smeren zonder de bak te demonteren.

laurens6453

Geplaatst door laurens6453 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Volvo-Specialist (0) PRO, 18 jaar geleden

De versnellingsbak moet eraf.
Als de bak eraf is de spiebanen van de price-as EN van de koppelingsplaat GOED schoon en VETVRIJ maken (het beste gaat dat met een heel fijn staalborsteltje) en dan HEEL DUN insmeren met sachs vet (speciaal voor koppelingsspiebanen) en dan met een poets doek afvegen (zo dun mag het er maar op zitten)en dan alles weer netjes monteren, even het draagvlak van het druklager tegen de drukgroep ook licht invetten (tegen het inslijten van de drukvingers, en dan schakelt hij weer soepel.
Maar ja, het is wel even wat werk.

En doe meteen even nieuwe olie op de bak, ORGINELE VOLVO-OLIE

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Is die olie er dan? Dacht dat het om specificaties ging........

Sytze

laurens6453 (0) PRO, 18 jaar geleden

probleem verholpen,prise as schoongemaakt en licht ingevet.

heb de prise as ligt ingevet met wiellager vet werkt prima.
heb geen orginele volvo olie gebruikt wat dat hoeft bij deze bakken niet heb elf olie gebruikt 75w80 TRP.

volvo bedank voor je tip.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo Overig of stel zelf een nieuwe vraag.