Volvo : dashboardverlichting vernieuwen hoe los te maken?

Hoi,
De verlichting van de linkerkant van de kilometerteller valt geregeld weg en zal het binnenkort wel begeven. Weet iemand hoe je de verlichting het makkelijkst vervangt en de soort lampjes die erin moeten. Dan hoef ik hem geen 2x los te maken.

Zijn dit steeklampjes?

Hoeveel Watt en welk voltage (12V denk ik)? Misschien weet iemand een type van het lampje dan hoor ik dit graag.

Alvast bedankt voor de reacties.

gr, Harold

Harold4157

Geplaatst door Harold4157 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het makkelijkste is door de onderkant van het dashboard los te nemen. Dan de bovenste bouten van de stuurkolom er uit te draaien zodat het stuur op de stoel zakt. De kap rond het dashboard wegnemen. nu zie je 3 parkers, die er uit draaien en het dashboard gedeelte na voren trekken. Bij de fitting staat hoeveel watt de lampjes zijn. Als je het dashboard terug plaatst goed aan drukken zodat de stekker er goed in zit. stekker zit vast in het dashboard.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo Overig of stel zelf een nieuwe vraag.