Volvo V70: Winterbanden maken lawaai vanaf 125 km/uur

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.4 D5

Ik rij sinds 6 maanden in een Volvo V70 2.4 D5 automaat uit 2006.
Sinds het begin van de winterperiode heb ik Michelin Alpin A4 wintermanden laten monteren op (nieuwe) licht metalen velgen. Deze banden zouden zeer goed zijn volgens de testberichten.
Al sinds het begin vind ik dat de banden behoorlijk lawaai produceren. Bij snelheden tot 100 km/uur is het acceptabel. Vanaf 125 km/uur ontstaat een sterk resonerend geluid. Het lijkt wel een geluidsgolf die door je heen gaat.

Ik ben in de veronderstelling dat het aan de banden ligt, zeker weten doe ik het niet. Wie heeft zo'n zelfde ervaring en hoe is dit op te lossen?
We gaan over 4 weken op wintersport en dan wil ik wel een beetje doorrijden zonder oorkleppen op.
Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Gr.
René

rsanders

Geplaatst door rsanders (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V70? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

lucien02 (0), 13 jaar geleden

Rene,
Klopt winterbanden maken gewoon meer lawaai.
G. Lucien.

P605 (0), 13 jaar geleden

Het probleem ligt echt aan de banden, kijk maar eens naar de verschillen van loopvlak bij de "normale banden" en de winterbanden.

Ik heb al enige jaren winterbanden op mijn peugeot 605 en boven de 150 km resoneren ze wel maar niet mee hinderlijk, daar onder zijn ze duidelijk aanwezig. Moraal van het verhaal, er is dus niets aan de hand en geniet van de sneeuw.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V70 of stel zelf een nieuwe vraag.