Volvo V40 2000: zwakke punten van deze motor

Bouwjaar: 2000, Motorinhoud (cc): 1900

om de hoeveel km moeten de kleppen gesteld worden bij deze motor? moet er anders nog iets regelmatig nagezien worden, het onderhoud buiten beschouwing gelaten, of zwakke punten die in het oog moeten gehouden worden?

groeten D.

DAVID2014

Geplaatst door DAVID2014 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo V40? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Het ligt er aan welke motor je hebt de D 4192 t2 of de D4192 t3 of t4. Uit gaan van het bouwjaar denk ik dat je een T2 motor hebt dezwakke punten zijn dat je bij de 75.000 km de distr. riem en multi riem moet vervangen anders slaat de riem tussen de poelies en met alle gevolgen van dien. Er zit vind ik bij sommige een zware brom in die ook voelbaar is in de auto en bij sommige ook weer niet. Het geluisdsniveau is in de auto toch weer heel normaal. Het blijft een Franse motor dus zweet de motor nogal en soms gaan ze lekken. Kleppen stellen alleen bij problemen.

DAVID2014 (0), 19 jaar geleden

het is een T2 motor. Het brommen merk ik ook op maar dat neem ik erbij. Lekken doet hij al aan de krukasbourage maar niet in die mate dat ik hem al ga vervangen(elke dag zo een 2 druppeltjes op de grond) Is de LMM een gevoelig onderdeel want ik heb het gevoel dat hij minder goed optrekt dan ervoor of heeft dit een andere reden?

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Luchtmassameter is geen probleem en zijn niet veel problemen met deze motor. Controleer de klepspeling en indien nodig bijstellen.
Je kunt de regeleenheid eens uitlaten lezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo V40 of stel zelf een nieuwe vraag.