Volvo 244 1977: zwart in kleppendeksel help !

Bouwjaar: 1977, Brandstof: Benzine, Motorcode: B19A, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 66

hey.

Sinds een jaar ben ik de eigenaar van een volvo 244 L uit 1977.

laats kwam ik erachter dat er wat olie lekt vanuit de kleppendeksel, dus het leek mij een goed plan om de pakking te vervangen. Dit heb ik dus ook gister gedaan, tevens kwam erachter dat het onder de kleppendeksel erg zwart is.

extra informatie. Ik heb de auto met lage kilometerstand iets langer dan een jaar geleden van de eerste eigenaar overgenomen. voor mijn overnamen heeft de auto voor een behoorlijk tijd stil gestaan. na mijn overnamen heb ik er een half jaar mee gereden (veel korte ritten). na dit half jaar heeft de auto een half jaar weer stil gestaan wegens buitenlandse stage. (bij het openen van de kleppendeksel heeft de auto dus een half jaar stil gestaan)

de olie op de dipstick ziet er prima uit, het lijkt me geen lekke koppakking

hoe is dit gebeurd en/of hoe kan ik dit oplossen?

Is dit optelossen met bijvoorbeeld een paar keer olie verversen in korte tijd en/of een motor flush? hier hoor ik gemixte verhalen over

hopelijk kunnen jullie mij helpen, alle hulp word gewaardeerd.

wees een beetje lief, ben nieuw in dit wereldje :)

Mvg, Quenten

volvie123

Geplaatst door volvie123 (50) , lid sinds 3 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volvo 244? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Monteur Senior (615), 3 maanden geleden

dat is roet aanslag voor een auto van die leeftijd is dit heel normaal niks aan doen,als je je daar goed bij voelt zou je de kleppendeksel kunnen reinigen,en verders gewoon olie verversen en karren maar

quikfit (715), 3 maanden geleden

Castrol GTX heeft hele goede reinigende eigenschappen,toen we klanten van een gestopte dealer overnamen waren alle klepdeksels zwart,wij gebruikte Castrol GTX en 10.000km later waren de klepdeksels brandschoon.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volvo 244 of stel zelf een nieuwe vraag.