MG TF Forum

Zoek & filter binnen 221.363 topics
3 topics gevonden | Pagina 1 van 1
  • MG TF 2003: startmotor
    Gister de hele dag er mee bezig geweest en gevonden. Het start relais achter de...
    chat 2 reacties 4 jaar geleden geplaatst door agpoman (0)
  • MG TF: Startprobleem
    P1522 Variable Intake Solenoid #2 Circuit Malfunction Deze code heeft te maken...
    chat_bubble_outline 1 reacties 4 jaar geleden geplaatst door VWGolf3 (0)
  • MG TF: koppeling grote vrije slag
    Lucht in het systeem als hij hydraulisch is , waarschijnlijk dan 1 van de cilind...
    chat_bubble_outline 1 reacties 6 jaar geleden geplaatst door beens2.3 (0)

MG TF

De MG TF is een roadster die van 2002 tot 2005 werd geproduceerd door het Britse automerk MG. De auto werd op de markt gebracht als opvolger van de MGF en was voorzien van een aantal technologische verbeteringen, zoals een stijver chassis en een herziene wielophanging. De auto was leverbaar met een 1.6 of 1.8 liter viercilinder benzinemotor, die beide waren gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak.

De MG TF had een sportief uiterlijk en was voorzien van een stoffen cabriodak, dat handmatig geopend en gesloten kon worden. Het interieur was simpel maar functioneel en bood voldoende ruimte voor twee personen. De auto was leverbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder de basisversie, de "Cool Blue" en de "Sunstorm". De TF werd positief ontvangen vanwege zijn goede rijgedrag en sportieve karakter.

In 2005 werd de productie van de MG TF gestaakt vanwege financiële problemen bij moederbedrijf MG Rover. In 2007 werd het merk overgenomen door het Chinese SAIC, dat later besloot om de MG TF weer in productie te nemen onder de naam MG TF LE500. Deze versie was voorzien van een aantal technische verbeteringen en werd geproduceerd tot 2011.

Modellen MG