Ford Mondeo 2010: achteruitrijden verlichting

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: AOBC, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 107

Als ik schakel naar achteruitrijden, Gaan de lichten niet aan. De schakelaar op de versnellingsbak is goed. Daarnast werkt de achterruitwisser niet wel het sproeien.

Geplaatst door

Francis3120 (75)

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Ik zou beginnen met het controleren van de bedrading in het doorvoerrubber van de achterklep. Ik neem aan dat je de zekeringen al hebt gecontroleerd.

vr.gr. Theo

zekeringen zijn goed. Ik wil niet de rubbers doorknippen voor dat ik alles geprobeerd hebt. + dat beiden lampen (rechts en links hte niet doen). De schakelaar is ook goed. en de lampen natuurlijk.

Francis3120 75

2 weken

Als het goed is kun je die rubbers opzij schuiven, je hoeft niet te knippen.
En de kans dat de kabelboom daar gebroken is tussen klep en auto is erg groot na 14 jaar.
Gelukkig is dat niet zo moeilijk om te fixen als de breuk(en) een beetje bereikbaar zit(ten).

Heino4267 500

2 weken

Ik ga zo kijken.

Francis3120 75

2 weken

Geen breuk in de kabels. Wel kwam ik achter (dit is een nieuw/2de hands auto) dat de cruise control het ook niet doet. Verder alles OK.

Alles OK nu behalf de actheruitrijverlichting. Alles lijkt goed te zijn. Als de voorruitwissers aan staan en ik zet de auto in zijn achteruitversnelling, gaat de achterruitwisser even aan. Dus het lijkt alsof alle verbindingen goed zijn . Alleen er komt geen 12 volt naar de verlichting. Ik neem aan dat de achterrijverlichting rechts en links aan gaan ( zoals gezegd, heb de auto net gekocht). Het moet iets heel dom zijn wat ik over hte hoofd zie.

Francis3120 75

6 dagen

Dat die achterruitwisser dan even aan gaat is normaal, maar dat zijn andere draden dan die voor de achteruitrijverlichting. Heb je geen garantie op de auto?

Heino4267 500

5 dagen

nee, geen garantie . Ik heb getekend (met korting) voor de auto zo.
in ieder geval , ik denk dat als goed is tot aan de ECU. Daarna gaat het fout (of in de ECU)

Francis3120 75

5 dagen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.