Alfa Romeo 145: 145 - Warm start probleem

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine

Goedemiddag.. mijn Alfa 145 heeft al een tijdje een startprobleem

In tegenstelling tot vele andere problemen is het bij mij wanneer de motor al enigszins warm is gereden.. is de motor koud dan is het gewoon aanraken en lopen, maar na een kilometertje rijden is het toch al aardig doorstarten.. Op het paneel brand dan ook het lampje van de injectie.. aan uit aan uit aan uit etc.. heb de computer nog niet uit laten lezen..

Inmiddels heb ik al wel her en der gezien dat dit waarschijnlijk komt door een defecte sensor, maar kan ook zijn dat de nokkenas versteller versleten is (??).. de auto is 16 jaar en heb deze gekocht voor krap 500 euro en over 4 maanden verloopt de APK, dus veel geld ga ik hier niet meer aan spenderen maar moet er nog wel even mee door..

dus ja, wat moet ik hier mee.. en eigenlijk, als het die nokkenas versteller is, hoe erg is dat dan?
alvast bedankt voor enige input.

AWGerritsen

Geplaatst door AWGerritsen (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 145? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Markiesje (0), 8 jaar geleden

Kan ook te weinig klepspelling hebben. Als de motor warm is dan worden die kleppen ietje langer en blijven open staan, maar na 1 km is dat eigenlijk wat te vlot.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 145 of stel zelf een nieuwe vraag.