Alfa Romeo 147: 147 met gesmolte zuiger

Bouwjaar: 2002

wie kan mij vertellen hoe het kan van een ritje naar oostenrijk dat ik op de terug weg een gesmolte zuiger op loop waar bij een stukje van de zuiger tussen de kleppen is gekomen. het is een alfa 147 2.0 selespeed van 2002 met 55000 km
en ik heb het toerental tussen de 4500 en 5500 toeren laten lopen (heb ik niet de goede bezine getankt)
schade is 3000 ¤ en geen colance van de dealer of inporteur
vr. gr. herman

herman4547

Geplaatst door herman4547 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Als dit komt door verkeerde benzine (octaan 91) dan is dat zeker geen reclame voor de kwaliteit van de anti-pingel regeling in de motorcomputer. Als er de juiste benzine is getankt (octaan 95 of hoger) dan is er een ander probleem. B.v. een defecte injector die te weinig brandstof geeft of een defecte brandstofdrukregelaar of defecte brandstofpomp. Het is verstandig om dit te onderzoeken anders kan de volgende motor op dezelfde manier in elkaar lopen.
N.B. gesmolten zuiger wijst op te hoge temperatuur mogelijk veroorzaakt door een te arm mengsel.

Jaap Jansen (0), 18 jaar geleden

Misschien in aanvulling hierop. Ik heb in AMT gelezen dat een motor gedurende het gebruik een steeds hoger octaangetal behoefd door vervuiling en andere invloeden. In de praktijk zal euro 95 steeds voldoende blijven. Maar een motor die al op octaan 98 hoort te lopen zal misscien bij octaan 91 het ontstekingstijdstip niet meer voldoende kunnen aanpassen om schade te beperken. Het zou kunnen?

Groet,

Jaap Jansen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.