Alfa Romeo 147: Water lekkage links voor

Bouwjaar: 2001

Hallo ik heb een Alfa 147 uit 2001. De auto is behoorlijk lek ergens? het is gewoon water van buiten (is al onderzocht). Het komt door de isolatie en dan door de vloermat naar boven. het gaat hierbij dan niet om een paar kopjes! Het komt niet binnen via de deur dit is ook al uitgezocht. Toch schijnt niemand te weten waar het water dan wel de auto binnen komt.
Aan de reacties op de web site te zien komt het ook eigenlijk niet voor. Weet iemand waar het mogenlijk aan kan liggen. ik sta open voor alle suggesties want ik ben het behoorlijk zat.Ik hoop dat iemand me kan helpen.

Alexander245

Geplaatst door Alexander245 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Heel moeilijk om te vinden.....
Todat we een ultrasoon tester hebben gekocht. Zo vind je elk lek onmiddelijk! Je zit wat ver weg, maar er is vast een garage bij jou in de buurt die ook een heeft. Dan stelt het weinig voor. De werking van de tester? De zender plaats je in de auto, met de ontvanger ga je de ramen en deuren langs. Piece of cake!

Santa (0), 18 jaar geleden

Dit lijkt me een mooi vraagstuk voor onze WCP, "connaisseur d'automobiles Italiennes"...... Volgens hem zijn ze kwalitatief goed, hebben een uitstekende wegligging en een nog VEEL beter design! Dat ze ook voorzien waren van koud stromend water wist ik nog niet maar daar heeft hij vast ook wel een verklaring voor. Voor design is de sky immers the limit! Ik ben benieuwd naar zijn oplossing maar heb alvast veel vertrouwen in de "methode Jansma"!

justin6077 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoogstwaarschijnlijk is er bij het naar binnen gaan van de kabel van de motorkaphandel de rubber.
Kwam bij de eerste type (2001) veel voor daardoor ging de body computer stuk dus let daar eens op.
Roy

Alfavriend (0), 18 jaar geleden

Beste Alexander,heb je een schuifdak?indien wel moet je eens kijken naar de aflooptubes.Als je een beetje water in de watergoot laat lopen (als het dak open is zie je links en rechts een gaatje)en het water komt achter het voorwiel op de grond gelopen is alles in orde,indien één van de twee zijden niet afloopt dan zit waarschijnlijk de aflooptube binnenin de auto,goedplaatsen en uitkuisen!Als je geen schuifdak hebt kan de aflooptube van de verwarming verstopt of geklemt zitten.Deze komt uit(en dat is onderaan de auto)waar de uitlaatflexibel begint,je kijkt dan omhoog langs het schutbord en tussen het schutbord en de issolatiebekleding moet een darmpje uitkomen.Je kan dat ook testen door water langs de voorruit in de luchtvergaarbak te laten lopen.Moet er ook langs onder uitkomen.Succes ik hoor het wel.Grtz Paul

Alexander245 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor jullie snelle reacties, ik heb vanmiddag een afspraak bij de garage en zal deze punten in iedergeval na laten kijken. bij deze garage hebben ze helaas geen ultrasoon tester. Ik laat nog wel even weten hoe het afgolopen is. P.S.Hallo Santa als er bij WCP nog andere tips of mogelijke oorzaken naar voren komen hoor ik dit graag.

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Ben je er inmiddels al achter waar die lekte?

Santa (0), 18 jaar geleden

We hebben WCP op de hoogte gebracht van jouw probleem maar hij heeft kennelijk geen zinnig antwoord op jouw vraag ondanks het feit dat hij dweept met de italiaanse merken...

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik weet wel dat bij opel het water naar binnen komt als de afwatering onder je voorruit dicht zit, loopt het via je ventilatorkanaal naar binnen. Sjaak

Alexander245 (0), 18 jaar geleden

Nee, ben er nog steeds niet achter. Ik weet nu wel dat als ik niet rij er ook geen water binnen komt. er spat dus ergens iets op en zo komt het dan naar binnen. het lijkt in de hoek van de bodemplaat en de zijkant binnen te komen. kan alleen nog niet duidelijk zien waar. Ik houd jullie verder nog op de hoogte als er nieuwe ontwikkelingen zijn.
p.s. de ventilatie bij de voorruit is gewoon open daar ligt het ook niet aan, toch bedankt.

jan1 (0), 17 jaar geleden

lotgenoot; 5 weken geleden ook een 147 gekocht uit 2001; alleen bij onze 147 lekkage rechts voor (bijrijderskant). Garantie is natuurlijk ver te zoeken (pariculier gekocht). Ook natte vloerbekleding/isolatie. Van alles onderzocht. onduidelijk waar het vandaan komt. deurrubbers etc. zijn goed dus ik verwacht dat het van onder of van achter het dashboard vandaan komt. Ben jij al verder gekomen met het oplossen van het probleem? Het meeste water blijft overigens staan bij de stoel tegen de middenconsole maar misschien is dat het laagste punt?

alfa_romeo (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo,

De waterlekkage kan bij de rechter deur vandaan komen.Als het deurpaneel er een keer vanaf geweest is en ook het plastic wat aan de deur zit en niet goed vastgeplakt is na het weer monteren kan het via de deur lekken.
Spuit een hele lange tijd op de rechter voordeur met een waterslang open daarna de linker deur en kijk ofdat je water op de rechter dorpel zie liggen.Zie je dit niet dan kan het ook de afwatering van de airco zijn.Controleer dit door je airco aan te zetten en op de koudste stand draaien.laat de motor wel draaien.Kijk onder je auto ofdat er veel water naar beneden druppelt.Is dit niet zo dan moet je water afvoer van de airco gemodificeerd worden.
Nog 1 tip voor de 147 rijders als het lampje van de temperatuur regeling van de kachelknop kapot is word je kachel niet meer warm.Meteen alle 3 de lampjes laten vervangen en je kachel word weer warm.

groeten een alfa freak.

Alexander245 (0), 15 jaar geleden

Hallo,

Bedankt voor alle reacties, ik ben er inmiddels al een tijdje achter wat het was. Het was een Productie fabricage fout!
Op de plaats waar het portier aan het chassis is bevestigd, was een verticale lasnaad niet volledig dicht zodat er water in het chassis kon komen. Dit liep vervolgens aan de binnenkant bij de dorpelbalk er weer uit (hier zitten enkele afdek doppen, maar zijn niet waterdicht). Vervolgens liep het water naar het laagste punt bij je voeten.
Het was redelijk eenvoudig op te lossen door het spatbord en de schudplaten af te monteren en vervolgens de naad dicht te kitten. Al met al was ik een tube kit en 3 pluggen kwijt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.