Alfa Romeo 147 : 1.9JTD 16v - FOTOS ONDERBLOK - Kunnen jullie even kijken en men

Brandstof: Diesel

Koppakking vervangen 1.9 JTD 16v, gelijk mega borrelen in het koelvloeistofreservoir als een idioot, wit roken uit de uitlaat... en veel koelvloeistof nemen.

Kop demonteerd, vloeibare pakking gebruikt door "garage' bij uitlaatspruitstuk/turbo, brandplaatjes vergeten bij 2 verstuivers .

Maargoed, "garage" zegt dat mijn onderblok kapot is , omdat de koelkanalen uitgevreten zouden zijn, ik zie hier niets raars aan en voel ook niets raars

Wat me wel opvalt is dat ie kennelijk een grindtegel heeft gebruiken om het onderblok op te schuren.

Wat zeggen jullie? zien jullie daadwerkelijke schade dat mijn auto naar de sloop kan en de garage hun montagefout niet meer hoeft te herstellen.. is natuurlijk korste klap voor de garage..

Peter broekhorst

Geplaatst door Peter broekhorst , lid sinds 2 jaar geleden

11 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Die krasjes zijn niet zo spannend , maar ik kan het niet goed zien maar er zit bij de 2e cilinder een behoorlijke zwarte plek , lijkt dat daar de koppakking ernstig gelekt heeft ?
Hoe ziet de kop er uit ?

Peter broekhorst, 2 jaar geleden

Kop ziet er goed uit, maar is niet afgeperst.. ( kop was volgens het revisiebedrijf redelijk goed krom, maar klepjes eruit, gereinigd etc.. en volgens hen is de kop 100% goed..

De garage gooit het nu dus op de koelkanaaltjes --> HELE ONDERBLOK IS WEG,HOU MAAR OP... BALBALABLABLA

Ze zouden het repareren/oplossen als het in de kop zou zitten of in de koppakking , dus de logische keuze voor de garage is nu natuurlijk het onderblok voor dood verklaren en tja.. dan weg 1300 euro.. weg auto

Ik weet bijna 100% zeker dat ze de kop niet op moment aangedraaid hebben vanwege al het andere prutswerk .

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

maak eens een betere foto van de 2e cilinder met die zwarte vlek op de foto .

Peter broekhorst, 2 jaar geleden

Gelijk gemaakt na het demonteren van de kop, volgens mij heeft ie daar aardig lopen lekken... het is roet/zwart, veeg je er ook zo af..

Heb duidelijkere foto toegevoegd...

.

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Dat is dezelfde foto als bij je eerste bericht , dat zwarte is dus roet , dan heeft daar de koppakking behoorlijk gelekt, lijkt op een montage fout ?
Die andere gaten zie ik niet veel bijzonders aan , bout gaten ?
Is het onderblok opgemeten qua vlakheid ?

Peter broekhorst, 2 jaar geleden

Ja is roet, die andere "gaten" zijn koelkanalen, hij zegt dus de ronding is aangevreten, maar geloof mij, er is niets en dan ook niets raars te zien of te voelen of wat dan ook.

De reden voor hem om nu te zeggen dat het in het onderblok zit, is dat hij 1300 euro heeft bebeurd, de auto nu niet meer hoeft te herrepareren..

Er gaat morgen een aangetekende brief heen dat ik hem in gebreke stel, ik laat er via de rechtbijstand een technisch expert naar laten kijken.. want ik wordt hier goed vern&**kt , 1300 euro voor niets betaald en een auto die nu compleet uitelkaar ligt.

Ook wilde hij nog even die uren betaald krijgen van de kop demonteren..

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Dan laten wij het hier even bij , juridische zaken bemoeien wij ons niet mee , technische vragen proberen we zo goed mogelijk te beantwoorden natuurlijk.
Succes , we horen het wel .

Peter broekhorst, 2 jaar geleden

Ik vraag toch geen hulp met het juridische aspect met alle respect, ik vraag jullie technisch inzicht mbt het onderblok...

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Dat klopt , dat staat ook in mijn antwoord , juridisch kunnen we niets mee , het komt vaak voor dat hier wel advies gevraagd wordt tav zo een kwestie , vandaar mijn reactie , maar voor het technische deel staat deur gewoon open , misschien zijn er medeforum leden die aan de hand van de foto s nog iets toe te voegen hebben , op foto s zie je natuurlijk niet altijd alles , maar mijn idee is er is niet zoveel mis met wat ik zie , ik heb wel onderblokken gezien die hellemaal ingevreten waren , nieuwe pakking er op en geen centje pijn.

Peter broekhorst, 2 jaar geleden

Bedankt... jammer dat er niet even meer mensen hun visie willen geven, iedereen die de fotos gezien heeft zegt hetzelfde als jij...

kaleido 1 PRO, 2 jaar geleden

Omdat er niet veel meer over te zeggen valt , op de foto s af te gaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.