Alfa Romeo 156: afstandsbediening

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 JTD

Sinds gisteren doet opeens mijn afstandsbediening het niet meer. Heb al gezocht , de batterij is nog goed , de zekeringen zijn in orde. Wat kan dit zijn?

pasayan19

Geplaatst door pasayan19 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik hoop dat je geluk hebt en ie nog opnieuw is in te leren......vaak kan ie met kastje en al de bak in omdat ie niet te herstellen is. Al 2 keer meegemaakt. Is heel eenvoudig te omzeilen, dat dan weer wel. Als ie niet te maken is doen wij er een eenvoudige cv in bouwen, de motortjes zitten er al in, nietwaar. Het alarm wordt dan omzeild.

Sytze

pasayan19 (0), 16 jaar geleden

Er is geen alarm in mijn auto, dus dat is niet het probleem. De centrale vergrendeling met de sleutel werkt ook, het is juist de afstandsbediening ( sleutel : zender of ontvanger die het niet doet)

erka (0) PRO, 16 jaar geleden

is het knopje niet "lam" ??
bij de zwarte sleutel met 2 knopjes is heel vaak het schakelaartje in de sleutel kapot.
bij de mijne zijn beide sleutels naar zijn grootje...

pasayan19 (0), 16 jaar geleden

de 2 knopjes op mijn zwarte sleutel werken perfect, vhet lampje van de zender doet het ook .
Ik denk dus de ontvanger, maar waar zit die?

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

Bij die van ons zat ie direct naast je rechterbeen aan de linker zijde van de tunnel. Plaatje demonteren en daar zit ie meteen achter. Zou er niet al te veel geld insteken om het oude systeem weer aan de praat te krijgen......een nieuwe universele kost 5 tientjes compleet met 2 handzenders en de ontvanger en 4 actuators. Oke die hou je over maar dat zit nou eenmaal in het pakket.

Sytze

sander_roubal (0), 16 jaar geleden

nog een tip: als je parkeert in de buurt van diverse zenders voor de scheepvaart of in de buurt van radiotorens kan dit gaan storen op het systeem van je auto. Dit zal het probleem waarschijnlijk niet oplossen maar het is maar dat je het weet!
Verder zou ik de tip van sytze aannemen, iig er niet te veel geld meer insteken.

Groetjes Sander.

pasayan19 (0), 16 jaar geleden

Waar kan ik die universele kopen en is dit moeilijk in te bouwen. Ben zelf een leek op dit gebied

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb ze op voorraad liggen maar zijn bij de meeste auto automaterialen verkrijgbaar. Niet moeilijk in te bouwen voor iemand die een beetje thuis is is de autowereld, maar als je echt een leek bent kan het tegenvallen. Je moet de draden vinden die de puls geven. Bij jou auto zijn dat 2 draden welke een massa puls nodig hebben om te schakelen. Dus eentje voor "op slot" en eentje voor "van het slot". Dat betekend dat er ook nog 2 relaitjes bij moeten om het voor jou auto goed te laten werken. Die kosten een paar euro per stuk dus dat valt genoeg mee. Voor 2 weken terug een zelfde auto gedaan en dat was plm. een half uurtje werk.

Sytze

pasayan19 (0), 16 jaar geleden

hallo,

sinds een week doet mijn afstandsbediening het spontaan weer.
Dus... zonder kosten kan ik weer lekker alles sluiten en openen.

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

En spontaan zal hij ook weer weigeren....dus dan ben je weer net zo ver. Snap de denkwijze maar het is valse hoop, ik weet het uit ervaring.

Toch succes.

Sytze

pasayan19 (0), 16 jaar geleden

hiep hiep hoera, inderdaad het schakelaartje heeft het begeven, maar mit een beetje soldeerwerk is alles zo weer gemaakt.
Beide sleutels werken weer perfect.
dus sleutel gewoon openen, onder het plaatje vanalfa zit een schroefje (opgelet met het veertje) even het schakelaartje solderen en alles weer dicht doen. 5 minuten werk en veel geld en ellende bespaard.

pasayan19 (0), 14 jaar geleden

Om de een of andere reden bleef hij haperen.
Heb de beiden knopjes 10 sec ingedrukt.
Daarna werkte mijn afstandsbediening weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.