Alfa Romeo 156: Op mijn deskboard verschijn VDC storing????

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Wie kan me vertellen wat de betekenins is van de VDC storing???

De garage waar ik hem kocht vertelde me dat het waarschijnlijk om een sensor van de schokdempers!!!

Kan ik blijven rijden met die VDC storing???

restrepo76

Geplaatst door restrepo76 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sander_roubal (0), 16 jaar geleden

VDC is het stabiliteitsprogramma van Alfa Romeo. Het zou kunnen dat het aan een sensor van de schokbrekers ligt. Hij moet immers weten wanneer de auto uitbreekt, nietwaar? Eventjes laten checken dus.

Naar mijn idee kan je wel met de storing door blijven rijden, het VDC werkt alleen niet meer. Let dus op dat je geen rare capriolen gaat uithalen.

Groetjes Sander.

jeroen pinda (0) PRO, 16 jaar geleden

waarschijnlijk stuurhoeksensor zit geintergreed in stuurkolomschakelaar wel los te demonteeren echter niet als los onderdeel te krijgen

crosske (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=jeroen pinda]waarschijnlijk stuurhoeksensor zit geintergreed in stuurkolomschakelaar wel los te demonteeren echter niet als los onderdeel te krijgen[/quote]
Dit klopt idd. Je zal een volledige stuurkolomschakelaar moeten vervangen, als het de stuurhoeksensor is.
Best eerst eens laten uitlezen. Trouwens op de schokdempers zitten geen sensoren hoor. Zo gesofisticeerd is een 156 nu ook weer niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.