Alfa Romeo 156: alfa 156 2.0 ts kapotte distributieriem

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

beste mensen zit met een kapotte dist.riem. de vertanding van de riem is er uit geknapt bij het optrekken bij een stoplicht ( langzaam want had een beladen aanhangwagen bij me). bij de garage hebben ze snel even met een zonde naar binnen gekeken en die zeggen krukas kapot. mijn vraag is kan dit en zo ja weet dan iemand welke schade ik nog meer kan verwachten en wat ik het beste kan laten doen? alvast bedankt. met vriendelijke groet tim

desmo24

Geplaatst door desmo24 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

erka (0) PRO, 14 jaar geleden

Tim,

denk dat je het beste een ander blok kunt scoren,
zoals al aangegeven bij bv van de Wiel in Beek en Donk, daar bouwen ze hem ook in.

grt
Roger

WhizzMan (0), 14 jaar geleden

Bij een distributieschade loopt de krukas eigenlijk nooit kapot. Met een "sonde" is een beschadigde krukas sowieso niet echt te zien, je moet daarvoor toch de boel openmaken. Ik weet niet of je nu iets verkeerd onthouden hebt, of dat de garage je voorgelogen heeft, maar het klopt in ieder geval niet.

Als je een gebroken riem hebt kan je kromme kleppen hebben bij de 16V twinspark en de drijfstanglagers beschadigen bijna altijd. Bij jou in de buurt zit Martijn Goorden, die is relatief betaalbaar in het repareren van Alfa's en weet genoeg van de 16V twinspark om je blok betrouwbaar te kunnen repareren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.