Alfa Romeo 156: 156 slaat niet aan en radio gaat uit als je het licht uit zet.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 twin spark

maandag ochtend is de elende begonnen de radio werkte niet meer... kan gebeuren zou je zeggen dus radio eruit gehaald en nagekeken is goed maar krijgt geen spanning na contact radio er weer ingezet.

auto sloeg toen niet meer aan code lamp bleef branden paar keer geprobeerd toen deed hij het

dinsdag geen problemen gehad toch even een ander elektrisch gedeelte van het contact slot erop gezet want hier stond ook geen spanning op de zwart gele draad net als bij de radio.

woensdag middag weer start problemen en radio weer uit nu blijkt dus dat als ik mijn ligt aan zet de radio weer aan gaat ...? en ik heb het sterke vermoeden dat hierdoor ook de startproblemen veroorzaakt worden

heeft iemand enig idee?

groeten ruud.

djrudie

Geplaatst door djrudie (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

WhizzMan (0), 14 jaar geleden

Er zit ergens sluiting of een breuk in je bedrading. Andere delen (helemaal rechtstreeks via het contactslot) aansluiten om doorgeslagen zekeringen te overbruggen lijkt me niet de juiste methode om dit op te lossen. Je stelt namelijk andere stukken van de bedrading dan bloot aan dezelfde kortsluiting, zonder zekering er tussen gaat er dan vanzelf iets doorsmelten.

Controleer de zekeringen van de circuits die het niet doen. Als deze zijn doorgefikt, vervang ze een (1) keer door de juiste waarde zekering. Als de boel weer doorsmelt, heb je een kortsluiting en zal je in dat deel van de kabelboom moeten gaan zoeken. Dat is een vervelend en soms langdurig klusje. Zwaardere zekeringen plaatsen of de boel overbruggen gaat je probleem alleen maar erger maken. Als de zekeringen gewoon goed zijn, of blijven na vervangen en je probleem is niet opgelost, dan zal je met een multimeter of testlampje stapje voor stapje je kabelboom af moeten om te kijken waar je nog spanning hebt. Werk vanaf de zekeringkast en ga van stekkerverbinding naar stekkerverbinding. Ga er van uit dat je hier en daar delen moet monteren om overal bij te kunnen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.