Alfa Romeo 166: Alfa 166 2.0 TS '99

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 TS

Dag vrienden,

Moet morgen even bij een persoon zijn dat zijn 166 verkoopt, man is van oudere leeftijd en heeft altijd Alfa's gehad, rijdt ondertussen met een andere 166. Hij heeft mij verteld dat de motor een bonkend geluid maakt, en heeft dadelijk zijn motor uitgezet, en dat het nog zeer goed te herstellen is, volgens hem zijn er 2 lagers stuk, ik vermoed dan zijn krukaslagers op zijn, maar toch vraag ik mij af hoe hij het kan weten dat het er 2 defect zijn. Zijn die lagers goed te vervangen, zou er iets aan de krukas zijn, iemand zoiets al meegemaakt, Loon zich dat de moeite, ik zou hem daarmee willen helpen.
Aangezien dat ik toch bij die persoon zal zijn, zal ikzelf even luisteren naar zijn motor, mischien hoor ik een andere geluid, als hij dat durf tenminste, we zullen zien hé.
En toch heb ik mijn twijfels over zijn mening, kan zijn, ik weet het niet, is dit optisch te controleren, persoon heeft altijd met deze wagen op zijn gemaak gereden, bracht altijd zijn wagen op tijd voor onderhoud, motor heeft tss. de 12000 - 140000 Km.

Gr. Jantje

firedriver

Geplaatst door firedriver (60) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 166? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Hoe dan ook, Als er een krukas of drijfstang lager uitgelopen is is het kassa.. alleen nieuwe lagers plaatsen is meestal geen optie. de krukastappen zijn dan meestaL ook bwschadigd. Je komt dan, als je zelf al het de- en montage werk doet?) terecht bij een motor revisiebedrijf. Dure machines en zeer specialistixche kennis van zaken zorgen er voor dat dit niet goedkoop zal zijn...

Voor de goede orde, als er niets met de smering/of koeling mis is?? is tegenwoordig een lager niet zo maar versleten.. motoren draaien soms wel 500.000 km zonder noemenswaardige slijtage aan de krukas.

firedriver (60), 11 jaar geleden

Ok, cor van jaarsveld
De persoon zelf ging mij normaal terug bellen, maar nog altijd niks gehoord, maar hij moet het zelf weten hé.
Zal zeker iets laten horen, Ik ga volgende week naar Italie, en als hij niks laat weten vind ik dat een spijtige zaak, wil hem nochtans daamee helpen.

Dikke Gr.
Jantje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 166 of stel zelf een nieuwe vraag.