Alfa Romeo 166: Alfa 166 jtd start niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.4jtd

Ik zit met een belachelijke probleem. Op dit moment start mijn alfa niet. Er is wel voldoende spannis op de accu en de auto start alleen met aanduwen. Dus we dachten dat het de startmotor was. Ik heb zojuist de startmotor eruit gehaald en getest. Hij werkt prima en zodra ik het op de auto vastzet doet ie niets.
Ik heb alle bedradingen met een spanningmeter gemeten en ze doen het prima. Wat ik wel raar vind is dat, als ik een losse draad op de body van de startmotor wrijf, zie ik kleine vonkjes. Ik ben benieuwd naar jullie reactie.

Alfa-loco

Geplaatst door Alfa-loco (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 166? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

erka (0) PRO, 13 jaar geleden

Controleer de massa tussen blok en chassis eens, mogelijk dat deze verrot is.
kun je controleren door een startkabel tussen de - (min) van de accu en ergens op het blok te klemmen.

succes
( met meten heb je dan wel voldoende massa, maar voor het starten weer veel te weinig )

Alfa-loco (0), 13 jaar geleden

heb net een nieuwe massa erop gezet, vanaf de motorblok naar de chassie. Hij start nog steeds niet. Beetje aangeduwd en hij startte gewoon en tijdens het rijden begon de tempt.meter te schommelen en de airbag lampje, ABS en de remlampje begon te branden en te knipperen. Vervolgens wou ik de AIRCo aanzetten. Toen gaf de ICS aan dat de accu-voltage te laag was en dat het niet mogelijk was om AIRCO aan te zetten.
Ik heb zojuist de ANWB gebeld, hij ging de spanning op de accu meten en dat was 11,4 en volgens hem zou het rond 14V moeten zijn. Zijn diagnose gaat naar een versleten DYNAMO of een gebroken kabel die spannig verliest.

Nu is de vraag: als de dynamo kapot zou zijn, dan moet de auto toch starten als je startkabels erop aansluit???

Alfa-loco (0), 13 jaar geleden

HELP HELPPPPPPPPPPPP, ik word er gek van.

Ik ben net weer bezig geweest en kreeg de auto op de volgende manier aan: ik trok een startkabel vanaf de motorblok naar de chassie en de auto startte probleemloos. Na 5 minuten stationair draaien heb ik opnieuw de auto geprobeerd te starten maar het lukte niet. Ik trok nog een tweede kabel vanaf de Min-punt van de accu naar de uitlaat en toen startte hij met gemak.
Vervolgens heb ik de auto uit gezet en kreeg hem niet meer aan. Ik koppelde de accu los en na 5 minuten herhaalde ik de bovengenoemde handelingen en hij startte met gemak.
Wat mij verder opvalt is dat de poelie van de Dynamo behoorlijk ratelt als de auto koud is (Ik weet niet of het relevant is?)

Dus het volgende heb ik tot nu gedaan:
- een ruil startmotor die goed werkt,
- nieuwe massa vanaf de versnellingsbak naar de chassie,



Ben benieuwd naar jullie mening.

Alfa-loco (0), 13 jaar geleden

opgelost om een nieuwe massa vanaf de motorblok naar de chassie te trekken.

thnxx
every one

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 166 of stel zelf een nieuwe vraag.