Alfa Romeo 159: alfa geeft witte rook (soms)

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 jtdm 16v

Mijn alfa 159 1.9jtdm 16v sw geeft witte rook maar verbruikt alleen diesel geen olie geen koelvloeistof,
Het roetfilter zat vestopt hebben we geprobeerd te laten reinigen maar dat is niet gelukt, dus hebben we "met het oog op de hoge kosten die dit met zich mee bracht" het roetfilter leeg gemaakt.
De ecg (ofzoiets) klep is vervangen, week later de turbo gereviseerd en een beurt gehad.
Nu geeft hij regelmatig witte rook als mar alleen als hij warm is en ook niet altijd, kan het 5 dagen niet doen en dan ineens wel als ik dan stop en 10 min later verder rijdt dan rookt hij de ene keer niet meer en de andere keer wel.
Nou denken ze bij de garage (die ik nu niet meer vertrouw) dat het komt omdat de auto het roetfilter regelmatig zelf schoonbrand met extra diesel maaaar aangezien er geen filter meer inzit dat dit onverbrande diesel is en het schijnt dat onverbrande diesel ook wiite rook is.
Kan iemand mij hier mee helpen

m.boshoven2008

Geplaatst door m.boshoven2008 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 159? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

WhizzMan (0), 12 jaar geleden

Is je computer opnieuw geprogrammeerd om te zorgen dat de hele roetfilterfunctie uit is gezet? Als dat niet is gebeurd, kan het verhaal goed kloppen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 159 of stel zelf een nieuwe vraag.