Alfa Romeo 159: AR 159 jtd slaat snel af bij parkeren etc,

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 16 v.

Heb de 159 pas aangeschaft en deze heeft een iritant probleem: de auto slaat vaak af bij parkeren, achteruit rijden, wegrijden etc. Heb inmiddels gemerkt dat de motor pas begint op te toeren nadat het gaspedaal meer dan een cm ingetrapt is. Begin inmiddels wel eraan te wennen wat meer gas te geven voor ik de koppeling loslaat, maar toch rijst bij me de vraag of deze "vrije slag" van het gaspedaal normaal is voor een diesel?

Groeten, frans.

frans f

Geplaatst door frans f (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 159? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Jaggo (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik zou de wagen laten uitlezen mbv de fiat examiner, op foutcodes en ook de data checken, misschien een proxy uitlijning laten doen met de examiner, zit er een gaskabel aan deze auto of is het electronisch?

frans f (0), 11 jaar geleden

Er zijn geen foutcodes en gaskabels zijn verleden tijd helaas... (dan was die vrije slag natuurlijk snel opgelost) Heb inmiddels eea opgelost door iets tussen het gaspedaal en de aanslag ervan aan te brengen zodat die vervelende vrije slang een stuk minder is geworden......Ik ga nog nameten of de gascensor voldoet aan de vereiste weerstandwaarden, mogelijk is er sprake van slijtage.

frans f (0), 11 jaar geleden

Probleem opgelost! De gaspedaalsensor heeft een verstelbaar deksel (4 chroom schroeven met slopgaten en 1 zwarte borgschroef)
Op dit deksel zit aan de binnenzijde de printplaat met sleepcontacten die versteld wordt t.o.v. de contacten van het gaspedaal.
De 4 schroeven iets losdraaien en de zwarte 5e schroef eruit draaien. Heb met stationair lopende motor eea een fractie versteld en daarmee de idioot grote vrije slag van het pedaal beperkt tot ca 4-5mm.
Daarna eea vastgedraaid en de borgschroef terug.
De auto rijdt nu perfect, trekt soepel op en slaat niet meer af... en mijn vriendin wil er nu ook weer in rijden!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 159 of stel zelf een nieuwe vraag.