Alfa Romeo 159: Ventilator/Zoemend geluid in versnellingsbak

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 8v Jtdm

Hallo allemaal,

Ik zit met een probleem. Sinds vorige week komt er bij het schakelgedeelte een Zoemend/Ventilator achtig geluid uit. Dit geluid wordt harder naarmate er meer toeren gemaakt worden. De auto schakelt en rijdt verder goed. Het airco en ventilatie gedeelte heb ik reeds uitgeschakeld, het geluid blijft. Ook wanneer je tijdens het rijden de koppeling intrapt blijft het geluid.

Zijn er mensen die enig idee hebben wat dit kan zijn of dit zelf hebben meegemaakt?

kuipe114

Geplaatst door kuipe114 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 159? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Als je het geluid ook bij stilstaande auto hoort?? kun je meestal de vernellingsbak buiten beschouwing laten.. Als het geluid alleen bij rijdende auto hoorbaar is?? moet je denken aan versnellingsbak, wiellagers oid. Door te schakelen kom je zo weer verder.. wielen blijven hetzelfde draaien, motor en bak niet...

kaleido 1 (1565) PRO, 11 jaar geleden

Zit er een steunlager aan de lange aandrijfas , deze zou dat geluid ook kunnen maken.

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Gaat het geluid met het toerental van de motor op en neer of met de wagensnelheid.
Wil je dat steunlager uitsluiten ........ Op een brug het wiel laten draaien en hoor met een stetoscoop of schroevendraaier tegen het oor aan dat lagerhuis .
Lager is onbelast en draait een laag toerental , dus om geluid te maken moet deze wel bijna uit elkaar vallen zo rot.
Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 159 of stel zelf een nieuwe vraag.