Alfa Romeo 147: asr lampje knippert

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v 120 pk

we hebben een klant met het volgende probleem als hij boven de 60 km/u komt en hij accelereert gaat het asr lampje knipperen,en ik heb soms het idee dat het abs niet goed werkt maar we hebben helemaal geen foutcodes,we hebben de sensoren gecontroleerd die werken goed,het snelheidssignaal is goed.Heeft iemand een idee??

jan hendrik

Geplaatst door jan hendrik (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

johan01 (0) PRO, 17 jaar geleden

contoleer het motor belasingssignaal asr reageert ook waneer motor niet goed presteerd

jan hendrik (0) PRO, 17 jaar geleden

hebben we nog niet gecontroleerd gaan we morgen meteen doen,je hoort van me

alfa_romeo (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo,

Rij met de auto en trap dan vol op de rem om te kijken ofdat de abs goed inschakeld en hoe de auto verder reageert.Misschien is het kleppenrelais kapot.Dit is weleens voorgekomen.Er is nu ook een modificatie voor de 147 er moet een nieuw kleppenrelais op met versie 8.0 ipv 5.7.misschien is dit ook op deze auto van toepassing.

Groeten van een alfa freak.

jan hendrik (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo
we hebben het probleem gevonden,de oorzaak zat toch in de regelunit,er is nieuwe ingekomen, bedankt voor het meedenken.

ype (0), 17 jaar geleden

heb ook een probleem met asr ,als ik harder rij als 60 km dan knipert hij en de auto houd in , en als ik rem dan voel je de abs werken . vraag :waar zit de regelunit en of de kleppen relais versie :8.0 of 5.7 ?kan ik dat zelf doe .

jan hendrik (0) PRO, 17 jaar geleden

wij hadden exact dezelfde klachten dus dit zal ook wel in de regel eenheid zitten, en die zit achter op de abspomp.

ype (0), 17 jaar geleden

he jan henrik , bedankt is zo iets duur en kan ik dat zelf doen ?

jan hendrik (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo
montage van de regeleenheid is wel te doen,je moet even de accubak demonteren,en dan kun je er zo bij,alleen de prijs van de regeleenheid valt tegen hij kost ong €1250,00 exl. misschien even op de onderdelenlijn kijken.
succes ermee.

Faul (0), 17 jaar geleden

Als je wat 2e hands koopt weet je ook niet wat je hebt en de slopers weten ook wel van prijzen .

Groeten paul

ype (0), 17 jaar geleden

hallo heb de regeleenheid vervangen en probleem op gelost , envraagje heb jij [jan hendrik ] ook met de thuis brenger gereden , ik had een leke band en heb met de thuis brenger gereden en daar na waren die probelmen !!! o ja bij de sloop voor 100 ueries was ik klaar . groetjes ype

jan hendrik (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo ype
dit is wel heel toevallig,want dat heeft onze klant ook het ging hier om het r.a. wiel, vandaar dat ik eerst ook erg twijfelde of het welaan de regeleenheid zou liggen.

ype (0), 17 jaar geleden

he jan hendrik, het was bij mij ook r.a. dus dan zit ergens een fout in de bestuuring , ik was er al achter dat daar een fout was omdat ik de thuis brenger er onder deet , dan had ik geen storing , wat zou je kunnen doen het is eindelijk een fabriek fout toch

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.