Alfa Romeo 156: Auto schakelt bijna niet meer als de motor koud is

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 t spark

Nog geen maand geleden heb ik mijn koppelingsbak laten vervangen. Tot vorige week heb ik prima met de auto kunnen rijden alleen nu schakelt hij niet meer als ik de auto start met een koude motor. Ik schakel de auto in zn 1 of 2 als de motor uit staat, vervolgens start ik de auto en kan ik weg rijden en met veel moeite schakelen. Na 5 tot 10 minuten schakelt hij wel weer goed. Ik moet wel de koppeling heel ver indrukken, terwijl dit voorheen niet zo was, het wordt ook elke dag erger. begin van de week lukte het me nog wel te schakelen in stationair, vandaag alleen met de mtor uit. Een aantal dagen voor dit alles gebeurde kwam mn koppling soms plotseling een stuk omhoog. Heeft de garage mijn koppelingsbak niet goed gemonteerd of is er iets anders aan de hand?

tmt_no1

Geplaatst door tmt_no1 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Klinkt alsof de koppeling niet meer (goed) vrij komt.
Ik zou even terug gaan naar de garage die de koppeling heeft gedaan.
De BOVAG zegt dat je drie maanden garantie op reparaties hebt, ik weet niet of ze lid zijn, natuurlijk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.