Alfa Romeo 156: Problemen met starten én wegvallen snelheidsmeter

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: ?

Mijn auto startte niet meer (hoorde alleen tikkend geluid). Naar de dealer gebracht waar er een nieuwe startmotor in is gezet. Na 2 dagen startte de auto met nieuwe startmotor wéér niet. Motor aangeslagen en auto weer naar de dealer gebracht. Daar startte de motor steeds wel, dus hebben ze niks kunnen doen. Auto weer opgehaald. Nu start hij wel, maar ineens blijkt de snelheidsmeter het niet meer te doen. Zakt steeds weer terug naar 0. Weet iemand een relatie tussen niet starten en de snelheidsmeter? Is de startmotor welicht niet het probleem, maar gaat het in het electrisch systeem ergens mis? Ook de watermeter lijkt het niet te doen. De toerenteller en klok wel.

antje

Geplaatst door antje (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Helaas zijn Italiaanse auto's berucht om de problemen met de elektronica/elektrische circuits.
Startmotor heeft niets te maken met de snelheidsmeter en water temperatuur op het dashboard.

Snelheidsmeter doet het dus niet, maar lopen wel de gereden kilometers door? Brandt het ABS-lampje misschien?
Water temperatuur kan sensor op de motor zijn, bedrading of het instrumenten paneel (helaas).

Gezien je beschrijving lijkt het mij terecht dat de startmotor is vervangen. Maar waarom deze dan weer een keer weigerde?
Mogelijk nog een andere fout. Hoorde je toen ook weer die klik of helemaal niets?

antje (0), 14 jaar geleden

Toen de motor de tweede keer weigerde, hoorde ik hetzelfde klikkende geluid. De ANWB slaat hem dan met een stang aan en dan doet de motor het weer. Opvallend vond ik toen al wel dat ook de electriciteit, bij het omdraaien van het contact niet in 1 keer op kwam.Pas na een tijdje gingen ging de blower aan en de radio bijvoorbeeld. Terwijl het probleem dus de startmotor leek volgens ANWB. Of is dat logisch?

Er branden nu geen lampjes.
Of de km teller door loopt ga ik even checken.

antje (0), 14 jaar geleden

Km teller loopt gewoon door.
Motor start ook weer.
En ook de snelheidsmeter deed het vandaag ineens weer.
Gisteren niet. Magie? Komt het vaker voor dat dit soort makementen bij een Alpha ineens weer zichzelf oplossen? En kan ik er een beetje op vertrouwen dat het probleem niet terugkomt? Of toch maar weer naar de dealer? Die kan alleen niks kan doen als de problemen zich niet voor doen.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Italiaanse auto's zijn wel een beetje berucht om de slechte kwaliteit van het elektrische systeem.
Vaak contact problemen.

Voor je startmotor: als de ANWB met een stang op het startrelais of startmotor tikte om dat los te maken dan is de startmotor slecht of er is een slecht contact in de 12 volt aansluiting.
Is er wel een nieuwe startmotor in gekomen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.