Alfa Romeo 155: Auto start en start en slaat gelijk af

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0i 16V

Hallo
Ik heb een Alfa Romeo 155 2.0 16 klepper met LPI uit 97 5 dagen geleden de multieriem vervangen want de multierol was eraf geknald.
Verder niks aan de hand en gister nog mee gereden en vanmorgen start hij en slaat gelijk weer af ik hoor de benzinepomp draaien en verder is er niks vreemds.
Het lijkt op een electronisch probleem in de auto zit een startonderbreker van AUTOWATCH 174RI kan deze stuk zijn? Of kan het probleem ook ergens anders zijn .

Alfaman

Geplaatst door Alfaman (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 155? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

lijkt op een probleem met je LPI, starten op benzine => OKE, maar dan overschakelen naar gas => dood.

Groeten Marcel

Alfaman (0), 16 jaar geleden

Dat was ook mijn gedachtegang gepasseerd maar nadat ik de schakelaar op benzine heb gezet blijft het probleem aanwezig en hij loopt maar een seconde of 2.
Maar bedankt voor het meedenken Marcel.
Groeten Roch

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

dan zou je een kapotte zender kunnen hebben, die het Motormanagement niet gebruikt bij het starten, maar wel bij stationair lopen.

Ik weet niet hoe de programmatuur van alfa in elkaar zit, maar te denken valt aan bijvoorbeeld een luchtmassameter, een nokkenaszender of iets dergelijks.

Ik weet dat er diverse merken zijn die een dergelijk "startprogramma" inbouwen, en hiertoe ook het startsignaal van de startmotor naar de motorbox gaat. Hier wordt dan een enkel bij het starten gebruik gemaakt van deze software, en na het starten wordt overgeschakeld naarv het reguliere programma.
Uitlezen zou in dat geval een logische eerste stap zijn.

Groeten Marcel

Alfaman (0), 16 jaar geleden

Hoi Marcel
alles is nagekeken en was goed , na gebeld te hebben met Ramon Sanders (alfa recyceling ) die zij dat het de toch de brandstofpomp moest zijn ben ik gaan kijken en heb geconstateerd dat de vlotter stuk is en een kwart tank aangeeft en hij gewoon leeg was pffffff stom he
maar in ieder geval bedankt
Groetjes Roch

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 155 of stel zelf een nieuwe vraag.