Alfa Romeo 156: Blauwe rookpluim (gordijn)

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8TS

Ik heb af en toe last van een rookpluim zegmaar gordijn.Meestal na afremmen op de motor bij gas geven even een pluim daarna alles normaal. motor loop prima trekt goed.Doet het zowel op gas als op benzine.
Gebeurt 1x per 10 dagen. Carter ontluchtingslang is schoon en blaast niet abnormaal.
Verbruik 1 liter olie /1000 km wie heeft er een suggestie. Bij stationair draaien lichte grijze walm uit de uitlaat deze ruikt niet naar koelvloestof.

arieboon

Geplaatst door arieboon (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

vermoedelijk de kleprubbers versleten remedie vervangen
succes jan

arieboon (0), 13 jaar geleden

Ja kleprubbers vervangen ? maar waarom rookt hij dan niet altijd.
Alleen soms bij afremmen op de motor bijvoorbeeld op de snelweg en als ik dan gas geef komt er een flinke pluim.
Maar daarna bijvoorbeel een hele week niets. Ook smorgens bij starten geen rookpluim.

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Arie sluit eens een vacuummeter op de motor inlaat spruitstuk aan en meet onder het rijden het vacuum. je ziet nu dat de laagste waarden' apsoluut ''gehaald worden bij afremmen op de motor, Nu kan er langs de seals olie aangezogen worden ook omdat de nokken en stoters zo rijkelijk gesmeerd worden. Bij vroegere stoterstang-motoren kon je zonder kleppendeksel rijden zonder olieverlies .Alleen de tuimelaars werden zuinig gesmeerd en klepsteelafdichting bestond nog niet. Succes met de reparatie.

arieboon (0), 13 jaar geleden

Hoi allemaal
Ik heb het gevonden
klepje van de carterontluchting (PCV klep ) vernieuwd
prijs (3 euro )

arieboon (0), 10 jaar geleden

Hoi Ik heb een Kia Rio 2009 en ik wil een verborgen schakelaartje plaatsen in de auto om de ontsteking te onderbreken of startrelais onderbreken zodat de motor niet gestart kan worden. Wie heeft een suggestie voor mij het liefst met tekening of anders

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.