Alfa Romeo 156: Stuurbekrachtiger maakt bijgeluid bij koude motor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 TS

's Ochtends (vooral als het een koudere nacht was) na het starten dan maakt de stuurbekrachtiging voor een minuut of 3 a 4 een bijgeluid die intenser klinkt als ik aan het stuur draai. Het geluid "jankt" mee met het toerental. Maar na die paar minuten doet 'ie 't de hele dag weer goed zonder bijgeluid. Ook tijdens dat hij dat geluid maakt doet de bekrachtiger 't wel goed, niet extra zwaar sturen ofzo... Kan iemand mij vertellen wat eraan kan schelen?

maseratilolo

Geplaatst door maseratilolo (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Bij "janken" denk ik aan een slippende snaar. Wordt deze pomp aangedreven door een snaar?
Dan spanning en staat van de snaar (laten) controleren.

maseratilolo (0), 14 jaar geleden

Hee Oldford, dank voor de snelle reaktie. Ik denk dat janken dan niet echt de juiste verwoording is, want het lijkt mij niet dat het 't geluid is van een slippende snaar. Het geluid wat ik bedoel is hetzelfde als wat sommige auto's aan geluid maken vanuit de bekrachtiger ofzo als je het stuur helemaal naar uiterst links of -rechts draait en dan blijft vasthouden. Dat maakt het zelfde geluid... Ik hoop dat ik het nu beter heb kunnen beschrijven...

erka (0) PRO, 14 jaar geleden

pomp word idd aangedreven door de Multiriem,
persoonlijk denk ik dat de stuurbekrachtiging ( dus de "cillinder" ) geluid maakt...
zal zeker te maken hebben met de "viscositeit" van de olie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.