Alfa Romeo 145: "clonk" tijdens sturen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16V

Ik hoor regelmatig een "clonk" geluid bij het rijden, vooral wanneer ik een snelheidsdrempel oversteek of afdraai in een bocht. Als ik met stilstaande wagen het stuurwiel verdraai kan ik 100% gegarandeerd het geluid opwekken.

Kheb de wagen even op de brug gezet en de befaamde draagarmen en droplinks van de antirolstang gecontroleerd, deze waren perfect.

Persoonlijk vermoed ik dat het de veerpootlagers zijn, kon het geluid van boven de schokdempers horen terwijl de wagen op de brug stond.

Zou het nog iets anders kunnen zijn? En enig idee waar ik nieuwe onderdelen kan kopen zonder m'n broek te scheuren?

AR 67202

Geplaatst door AR 67202 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 145? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

waarschijnlijk veerpootlager, door het draaien aan het stuur wind je als het ware je veer op doordat deze niet lekker meedraait. de klonk die je hoort is dan van de veer die weer los springt..

alfa_romeo (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo,

Je bovenste draailagers van je veerpoten zijn versleten.Dit is gewoon een grote plastic ring bovenop de schokdemper deze lagers kan je gewoon halen bij de alfa dealer 1lager kost ongeveer 20 dacht ik.Het probleem is wel je veer moet van de schokdemper af om dit lager te vernieuwen.

groeten van een alfa freak.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 145 of stel zelf een nieuwe vraag.