Alfa Romeo 145: Koppeling

Bouwjaar: 1990, Motorcode: 1.7

Hallo,

Een tijdje terug is de koppelingscilinder van mijn auto kapot gegaan(hij lekte), daardoor is er olie op mijn koppeling gekomen (dit is mij verteld door een monteur),de kopeling slipte in de versnelling als je heel veel gas gaf. De cilinder is inmiddels vervangen en alles ging goed tot ik de auto een tijdje heb laten staan (2dagen) en toen slipte hij weer als ik veel gas gaf in de 3de versnelling, maar als ik dat een paar keer doe (4 keer ongeveer) dan slipt ie niet meer.

Mijn vraag is; hoe brand ik die olie die in de koppeling zit weg? moet ik door blijven gassen of moet ie weer uit elkaar?

alvast bedankt jongens!

Groeten, Patrick!

AlfaRomeo4live

Geplaatst door AlfaRomeo4live (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 145? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

320 (0), 17 jaar geleden

lekke krukaskeerring?

AlfaRomeo4live (0), 17 jaar geleden

Ehhh.. heb er geen sjoeger van... maar dit is wat ze me uitgelegd hebben.
Hoezo?


Grz.P

320 (0), 17 jaar geleden

als de krukaskeerring aan de vliegwielzijde lekt; kan er olie op de koppelingsplaat komen waardoor deze gaat slippen. leg eens een vel karton onder je motor en kijk of je na een nacht staan veel olie op het karton vind.

AlfaRomeo4live (0), 17 jaar geleden

Hoi,

Kan het niet hetgeen zijn wat ze me gezegd hebben wat het was (en inmiddels gerepareerd is), namelijk de koppelingscilinder?
Daardoor zou er olie op mijn koppeling zijn gekomen waardoor ie slipt? wat moet ik nu doen om die olie eruit te krijgen zodat ie niet meer slipt?

Vr. Gr.
Patrick

320 (0), 17 jaar geleden

kan wel; maar vind het raar dat ie nu weer slipt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 145 of stel zelf een nieuwe vraag.