Alfa Romeo 147: Dieselgeluid bij het starten

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 88KW

Een half jaar geleden heb ik een reactie gehad op dit probleem en volgens de professionals was dit het probleem van de nokkenasversteller.
Ik ben bij Portello in Renkum geweest en volgens hun was dit inderdaad de nokkenasversteller en hebben ze deze incl. een paar klepbekers (deze "klonken"ook niet erg fris) vervangen.(waar ik op kon wachten ! )
Het diesel geluid is ongeveer een week over geweest waarna het weer begon,weer contact met Portello opgenomen,het spul weer losgehad (ook nu kon ik er weer op wachten , super ! )en nu blijkt dat er op alle klepbekers een beetje ruimte zit.
Je moet dit zo zien als je er twee vingers opzet dan kun je hem als het ware een beetje kantelen.
Oorzaak ? wie het weet mag het zeggen,misschien een keer (bij de vorige eigenaar) met te weinig olie gereden waardoor hij wat is gaan "schapen" of een niet goed werkende oliepomp?? want er zat volgens de monteur niet al te veel olie bij de nokkenassen toen hij het spul losgehaald had.
Ik ga nu nog een olietoevoeging proberen misschien dat dit helpt,ik hou jullie op de hoogte.
Als er toevallig iemant is die dit probleem kent dan hoor dit uiteraard graag.
Vr.gr. Aaldert

trophy 900

Geplaatst door trophy 900 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

bekent probleem
heet slijtage
oplossing
andere kop of door rijden

trophy 900 (0), 17 jaar geleden

Maar als ik er mee doorrij wat houd dat dan in? ja dat het steeds iets langer duurt dat diesel geluid,maar kan dit kwaad?

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

slijtage is altijd slecht
je merkt vanzelf als je echt moet gaan repareren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.