Alfa Romeo Spider: Distributie spider twin spark

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 twin spark

Hallo, Helaas is distributieriem van mijn spider cabrio kapot, maar wat betekent dit? heeft nu de auto per definitie motor schade of hoeft dan niet per se? In principe is de riem niet gebroken, er zijn een aantal tanden die versprongen zijn. Moet ik alvorens ik de distributie vervang, testen of de kleppen schade hebben opgelopen? en hoe test ik dat?

alvast bedankt voor de reacties.

Ammazon

Geplaatst door Ammazon (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo Spider? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Maak alles eerst zoals het moet zijn en meet dan de compressie of doe een startpoging.Niet gelijk de kop lichten eerst testen . Misschien heb jij wel geluk . Succes.

Ralf_Jensen (0) PRO, 13 jaar geleden

Precies, of haal de kleppendeksel weg en controleer of je daar iets vreemds ziet, zoals bijv. een klepstoter die onderin blijft staan.
Doe zoals Punt zei; nieuwe distributieriem monteren, en gelijk vaststellen waarom deze is versprongen!! (zit de waterpomp vast, of een looprol o.i.d.) Dan handmatig de krukas 2x ronddraaien. Indien dit gaat, dan mag je een startpoging doen.

marnix alfa (0) PRO, 12 jaar geleden

haal de kop der maar af
paar kleppen krom
en nieuwe drijfstanglagers

sanscorp (0), 12 jaar geleden

ik zou zeker geen startpogingen meer ondernemen: ook niet met een nieuwe riem.
Als de boel dan toch al los is, het zekere voor het onzekere nemen en de boel laten nakijken door een specialist (auto move of één van de specialisten op: www.alfaromeo156club.nl/forum

Is weliswaar geen 156 maar je bent zeker welkom en je kan het altijd vragen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo Spider of stel zelf een nieuwe vraag.