Alfa Romeo Spider: Spider 1.8TS start niet meer

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8ts

Hallo,

zit met het volgende probleem, een spider die al een tijd stil stond had een platte accu, met startkabels hebben ze deze auto kunnen starten en liep die.
Daarna heeft iemand er een nieuwe accu ingezet maar wilde deze niet meer aanslaan, motor draait wel rond.
Toen ik er het eerst bij kwam en ik die probeerde uit te lezen met een diagnosetester kon ik alles uitlezen behalve het motorregelapparaat, krijg gewoon geen toegang, abs, airco ed is allemaal geen probleem.
Bij het opzetten van het contact draait de benzinepomp ook niet, wat wel draait is de fan van de radiator(constant en zonder ophouden vanals het contact word opgezet)
Heb alle zekeringen gecontroleerd onder het stuur, alsook de 6 losse zekering boven de hoofdkast, de zekeringen onder de motorkap(zowel linksachter als rechtsvoor)
Heb toen geprobeerd om met de hoofdsleutel de andere sleutels te programmeren, maar zowel het gele lampje van de codeherkenning als het rode van de inspuiting blijven branden.
Daarna geprobeerd de noodstartprocedure uit te voeren, maar ook hierbij blijft het rode lampje van de inspuiting branden(moet normaal na een 8tal seconden beginnen knipperen of uitgaan)
Persoonlijk denk ik dat het motorregelapparaat defect is, kan iemand mij dit bevestigen, of heeft iemand nog een idee?

mvg

rallyeg60be

Geplaatst door rallyeg60be (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo Spider? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

erka (0) PRO, 12 jaar geleden

Controleer de massa punten eens voor de gein

rallyeg60be (0), 12 jaar geleden

ecu was defect, heb een 2de handse gevonden, nu zou ik alleen nog teweten moeten komen hoe ik die moet inleren,
noodstartprocedure werkt niet, iemand een idee of moet die echt naar de dealer gesleept worden?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo Spider of stel zelf een nieuwe vraag.