Alfa Romeo 156: druk opbouwen

Bouwjaar: 1999

Dit is een 2.5 V6. Enige tijd geleden is deze auto gestrand met een lekker radiateur. De man heeft nog 100 km doorgereden met af en toe water bijvullen. Dit was een maand geleden. Nu merkte hij dat hij geen verwarming meer had en rookte onder de kap. Blijkt dat ie al het koelvloeistof via het expansietankje eruit gooit.Hij rookt niet en er is geen lekkage. Dus....auw?
Lekke koppakking?

tsjitske

Geplaatst door tsjitske (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Jos W (0) PRO, 19 jaar geleden

Met dat af en toe bijvullen , is ie denk ik wel aan de kook

geweest.

Denk aan lekke kop ( pakking ).

tsjitske (0), 19 jaar geleden

Oops. Zou het nog het expansievatdop kunnen wezen? Zo nee, een behoorlijke klus zeker?

Hans4022 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik zou eerst een co-test uitvoeren in het expansie-vaatje;maar als dat niets oplevert dan is misschien het schoepje van de waterpomp wel los.
Heb ik al meerdere keren meegemaakt,ook bij V6.

Sterkte,Hans

tsjitske (0), 19 jaar geleden

Dat werd me ook al geadviseerd. Maar was het niet. Ik ben nu de koppen aan het uitbouwen.Een behoorlijke put. Maar ik denk dat de motor er maar uithaal ivm de achterste kop. Daar kan ik niet bij. Ik heb kopbouten besteld, maar nu zie ik dat het moeren zijn. Ach, zal wel goed komen. Moet ik nog ergens op letten bij het uit of inbouwen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.