Alfa Romeo 147: electrische aansluiting trekhaak

Bouwjaar: 2001

Als ik de stekker van de trekhaakdragen in het stopcontact stop geeft dit een storingsmelding op stadslicht links. Het stadslicht brandt dan gewoon. Na een poosje valt de verlichting weg. Met een aanhanger heb ik dezelfde problemen. Nu meen ik wel eens op deze site gelezen te hebben dat de electrische aansluiting op een Alfa 147 JTD niet op de gebruikelijke wijze via de achterlichtunit mag worden aangesloten. Klopt dit? Zo ja, hoe moet dan de kabelboom van het stopcontact worden aangesloten.

Theo Sparenburg

Geplaatst door Theo Sparenburg (5) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

justin6077 (0) PRO, 18 jaar geleden

JA dat klopt hij heeft namelijk can bus, dus orgineele kabelboom
en alles is opgelost.
Roy

gambafreak (0), 18 jaar geleden

Inderdaad, je trekhaak eenvoudig op de achterlichten knopen is er niet meer bij tegenwoordig.

Maar dat geldt niet alleen voor alfa.

Theo Sparenburg (5), 18 jaar geleden

Ik heb de kabelboom vervangen door een speciale uitvoering die niet meer direct op de achterlichten is aangesloten. Daarmee is het probleem opgelost. Bedankt voor de reacties.


vr.gr. Theo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.