Alfa Romeo 156 2004: foutmelding potentiometer gaspedaal ( overeenkomst )

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2400

kan er mij iemand helpen,
heb een probleem met de fout melding ( zie onderwerp ) , op deze wagen is reeds een injectie centrale een gaspedaal potentiometer vervangen en de bedrading is reeds volledig doorgemeten.

daar de technische dienst van Fiat Auto Belgio ook met de handen in het haar zit zoek ik via deze weg een oplossing.

een radeloze TEC

failsave

Geplaatst door failsave (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ERIC2754 (0) PRO, 19 jaar geleden

De gaspedaalpotentiometer geeft twee signalen aan het stuurapparaat. Dit kan je even nameten als je wil, je meet op klem 5 van het stuurapparaat en massa , en vervolgens meet je op klem 9 van het stuurapparaat en massa ( best meten met tweekanaalsscoop of twee voltmeters tegelijk. Wanneer je nu gas geeft bij stilstaande motor en opgezet contact moet het ene signaal juist het dubbele zijn van het andere signaal, indien dit niet zo is , dan is er toch een probleem in de gaskleppotentiometer of de bedrading. Indien dit wel correct is , dan zit je inderdaad met een merkwaardig probleem.
Toch de moeite om even te controleren, dat weet je het zeker.
Groeten en succes,
Eric

geert3496 (0) PRO, 19 jaar geleden

Had gelijkaardig probleem bij Multipla 1.9jtd, foutcode gaspedaal, deze doorgemeten bleek OK,heb toen de stekkerverbinding van het gaspedaal doorgesoldeerd en probleem was opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.