Alfa Romeo 145: Inspuit lampje op het dashbord blijft branden van mn alfa 145

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Ik heb een alfa 145 met boxermotor, nu blijft het inspuit lampje op het dashboard branden, als ik de motor uitzet en gelijk weer start dan lijkt het alsof de motor verzopen is start erg moeilijk.

Mn vermoeden is dat er een norzel druppeld, weet iemand hoe ik dit kan nakijken en of zien


Frits

fnieweg

Geplaatst door fnieweg (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 145? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Eerst maar laten uitlezen door de dealer, dan weet je een hoop meer. Kan ook een defecte koelvloeistof temperatuur sensor of lambda-sonde zijn.

fnieweg (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je snelle reactie, moet ik hem speciaal uit laten lezen bij een dealer of kan het ook bij een andere garage

Frits

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Kan niet bij elke willekeurige garage. Bepalend is of een algemene garage de juiste uitleesapparatuur heeft.
Ondanks dat goede professionele uitleesapparatuur een hoop kan, is vaak de uitleesapparatuur van de dealer net iets beter en kan net iets meer.
Ook is de kans dat de dealer een vervangend onderdeel op voorraad heeft groter dan bij een universeel.

WhizzMan (0), 14 jaar geleden

Een 1400 boxer heeft nogal een aparte computer. Ik ken eigenlijk alleen de originele dealerapparatuur die het uit kan lezen. Je kunt een aantal sensoren en onderdelen wel individueel doormeten, zonder de ECU uit te lezen, maar om dat allemaal uit te leggen ben je wel even bezig.

Loopt de motor onregelmatig? Houdt hij in? Hoe is het brandstofverbruik?

fnieweg (0), 14 jaar geleden

motor loopt zeer onregelmatig, brandstofverbruik is hoog, en soms houd hij ook in


sorry voor mn late reactie,

Frits

WhizzMan (0), 14 jaar geleden

Ik vermoed dat je een lekkende injector of een defecte lambdasonde hebt. Een lambdasonde is ook zonder computer, maar met een multimeter na te kijken. Meet of je op de zwarte en rode draad (gewoon aangesloten laten, bij draaiende motor, stationair) een wisselende spanning hebt tussen de 0 en 1 volt. Als deze spanning op 0.45 volt of in die buurt blijft hangen, is je sensor stuk.

fnieweg (0), 14 jaar geleden

kun je me vertellen waar ik de lambdasonde kan vinden weet dat ie op het uitlaatspruitstuk zit, maar waar

WhizzMan (0), 14 jaar geleden

De lambdasonde zit niet op het uitlaatspruitstuk, maar op een uitlaatdeel wat onder de auto gemonteerd zit, net voor de katalysator. De stekker zit midden op het schutbord. Vaak zit er een zwart dekseltje overheen geschoven.

fnieweg (0), 14 jaar geleden

thanks voor je snelle en duidelijke reactie


Frits

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 145 of stel zelf een nieuwe vraag.