Alfa Romeo 156: LPG. probleem

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.800

Hey beste mensen,

ik zit met een probleem. Ik heb mijn auto begin september gekocht en na een paar weken vertrokken naar Turkije.
Onder weg is mijn auto stop gegaan. Zomaar, bij het remmen gestopt en daarna kon ik hem niet aan de praat krijgen.
Gelukkig had ik pechhulp europa. Nagekeken door een garage in Kroatie bleek dat de sensorkabel niet meer goed was. Moest ik 400 euro daarvoor ophoesten.
Aangekomen in Turkije netjes zonder problemen gelukkig. Alleen na het verwisseling is de optrek van mijn auto behoorlijk langzaam geworden.

Na 3 weken vakantie begon mijn auto bij gas te happeren. De ene keer wel de andere keer niet. Ik dacht dat het aan de verschillende soorten gas lag maar sinds een week kan ik helemaal niet meer met mijn auto rijden.

Hij happert zo erg dat motor eruit kan vliegen. Alsof je gas geeft en hard remt. Nu, Ik geef gas maar hij beweegt geen cm meer.
Ben bij verschillende garages geweest maar die konden de oorzaak niet vinden. Er is geen service hier in Turkije die LPI systeem kent.
Wel eentje die een paar honderd km verderop is.
Bij een garage die wel bekend is met dit soort systemen werd ons verteld dat het de inlaatspruitstuk is die dit doet. Ze vragen er 500 euro voor.
Ik heb de auto voor 1000 euro gekocht en vind het wel een belachelijke bedrag om het te laten maken. En dan nog de vraag of het echt daaraan ligt.
Bij mijn vorige auto had ik een soortgelijke probleem en heb bijna alle onderdelen verwisseld en toch was de probleem niet verholpen dus heb ik hem weggedaan en deze gekocht.
Hij reed super geluidloos en lekker. Ik ben een dame en weet nu niet wat ik ermee moet doen.
Ik zit hier, ik moet terug naar Nederland maar op benzine rijden kost me te veel met 2 kleintjes. Indien die pech in Kroatie er niet was had ik wel ruimte voor de benzine maar wil graag op gas weer terug zodat ik mijn auto in NL ook kan blijven gebruiken.

Misschien ligt het aan iets simpels wat ze wel hier kunnen maken of vervangen.

Help me uit deze nood beste mensen..

In afwachting van jullie reactie verblijf ik met groetjes uit Turkije...

askadami

Geplaatst door askadami (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik vermoed dat er niets anders opzit dan de auto bij een bedrijf aan te bieden dat kennis en test apparatuur heeft van het merk gasinstallatie wat gemonteerd is. Men kan dan starten met het uitlezen van foutcodes en daaruit concluderen wat er defect moet zijn. De kwaliteit van het gas is ook in nederland heel verschillend. Wel kan vuil of sludge in het gas voor de nodige problemen zorgen. De zeefjes en als die aanwezig zijn de filters kunnen door een met autogas bekende monteur gecontroleerd en schoongemaakt worden. hopelijk is de pomp in de tank niet stuk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.