Alfa Romeo 156: Montage koppeling

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19 JTD

Wat is de beste manier om een nieuwe koppeling te monteren. Hoe ben je zeker dat de vork voor het ontkoppelen direct op zijn plaats komt?

SMarc

Geplaatst door SMarc (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

alfa_romeo (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo,

Ik neem aan dat de hulpkoppelingscil. dus boven op de versnellings bak zit.
Houdt er rekening mee bij een 156 dat je de hele drukgroep vernieuwd inclusief druklager.
Met het monteren van de versnellingsbak moet je er alleen goed opletten dat er bovenin geen koelvloeistof slangen tussen komen te zitten.En wat betreft de schakelvork moet je goed kijken als je hem buiten de bak scharnier welke kant het druklager op gaat want als de bak erin zit en met een paar bouten vast dan moet je aan de schakelvork trekken of duwen en dan hoor je het druklager klikken en dan weet je dat de schakelvork goed zit.Ik weet niet ofdat je een brug hebt dan is het te doen in 5uur ongeveer maar als je geen brug heb dan kan je er wel 2 dagen voor uit trekken.
groeten een alfa freak.

SMarc (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo,

alles is vlot verlopen. Toen ik alles demonteerde hadik nog de nieuwe koppeling niet en wist ik nog niet dat het druklager los geleverd werd.
Dank voor de reactie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.